• 01:21

ĐOKOVIĆU PRETI KAZNA ZATVORA OD PET GODINA?! Australijanci posle Novakovog saopštenja uputili žestoke reči: Širi se istraga

Jan 12, 2022

Foto:www.danas.rs

Kao da nema kraja agoniji Novaka Đokovića.
Najbolji na svetu je sinoć objavio zvanično saopštenje u kojem je objasnio detalje oko testa na korona virus, kao i celokupne situacije, a sada su stigle nove informacije iz Australije po kojima bi navodno, prema tamošnjem zakonu Srbin mogao da dobije kaznu zatvora od pet godina!

Novak je danas odradio novi trening na “Rod Lejver” areni, a iz kancelarije ministra za imigraciju Aleksa Hoka još uvek nije bilo novosti da li će Srbin biti vraćen u svoju zemlju, a ako je verovati australijskim novinarima, a ni danas se ništa bitno neće desiti kada je ova stvar u pitanju.
Kako su preneli mediji “The Age” i “Sidnej Morning Herald”, istraga protiv Đokovića se definitivno širi kako bi uključila i njegovo kršenje uslova izolacije u Srbiji, kao i netačne tvrdnje u obrascu za prijavu putovanja i nedoslednosti u datumu njegovog testa na korona virus, preneo je “Mondo”.

Takođe, australijski mediji su preneli i da bi ministra za imigraciju Aleksa Hoka sada mogao da razmisli o tome da li će Novaku da ukine vezu.

Đoković je u objavi na Instagramu priznao grešku što je dao intervju za “L’Ekip” dan nakon dobijanja negativnog testa, za koji je istakao da je dobio 17. decembra, ističući da je prethodno 16. decembra bio negativan. Australijanci navode da je i to ozbiljan problem.

– U svojoj izjavi pod zakletvom, Đoković je rekao da je ‘testiran i dijagnostifikovan’ 16. decembra. Ministarstvo unutrašnjih poslova sada ispituje ovo nepoklapanje informacija, a kazna za davanje lažnih dokaza prema Zakonu o zločinima je kazna zatvora od pet godina – piše “The Age”.
Danas Đoković neće biti deportovan
Jedan od njih, misleći na novinare, objavio je da Hok još uvek neće “preseći” jer nije pogledao celokupnu dokumentaciju.

– Advokati gospodina Đokovića predali su nove duge podneske i prateću dokumentaciju za koju se kaže da bi mogla da bude relevantna za donošenje konačne odluke oko vize. Ovo će uticati na vremenski okvir – napisao je Kris O’Kif na svom Tviter nalogu.

Izvor:sport.blic.rs