• 09:39

Zvanično: Aleksandar Stanojević u Partizanu još dve godine

Jan 12, 2022

Pre nego što je prozvao ekipu za početak zimskih primprema, trener Aleksandar Stanojević je produžio ugovor sa Partizanom na još dve godine, kako je Telegraf početkom sedmice i najavio. Tako su crno-beli rešili enigmu statusa šefa stručnog štaba na najbolji mogući način mogu da se okrenu drugim aktivnostima.

Foto:Fk Partizan

Činjenica je da ni Partizan ni Stanojević nisu previše forsirali priču u vezi sa nastavkom saradnje, jer je sve nekako išlo svojim tokom, dve strane su mesecima prijateljski razgovarale na tu temu, a i sam trener je sve vezivao za rezultate, no, ujudrma koja se podigla minule sedmice kada je plasirana vest da napušta crno-bele narednog leta samo je ubrzala dogovor
Čelnici kluba su se sastali sa Stanojevićem i “zaokružili” dogovor koji je već nekoliko meseci bio na stolu i samo je čekao ozvaničenje, jer je Partizan, tačnije sportski direktor Ivica Iliev, ponudio produžetak treneru još početkom prošloga leta i to u momentima kada je on, posle poraza u finalu Kupa Srbije, iz moralnih razloga ponudio ostavku.

Naravno, ona u Humskoj nije prihvaćena, a “kontraponuda” je samo bila znak koliko klub veruje Stanojeviću i želi da nastavi započeti posao bez obzira na tadašnji izostanak rezultata.
Veliko je zadovoljstvo svih u klubu jer smo se dogovorili oko produžetka ugovora sa šefom stručnog štaba. Nije bilo teško naći zajednički jezik. Sale Stanojević je veliki navijač Partizana i dogovor oko produžetka ugovora trajao je dva-tri minuta. Idemo sada ka cilju da osvojimo tuitulu, da je vratimo u Humsku, takođe cilj nam je da osvojimo Kup Srbije i da nastavimo sa borbama u Evropi – rekao je Miloš Vazura.

Ispostavilo se da je razmišljanje bilo ispravno, jer je trener u tekućoj sezoni doveo ekipu do prvog mesta na polusezoni Superlige posle sedam godina, obezbedio dalji prolaz u Ligi konferencija i Kupu Srbije, sa realnim osnovama da vrati šampionski pehar crno-belima, što je i igračima i sebi postavio kao prioritet.

Činjenica je da se i sam Stanojević pomalo “lomio” u vezi sa svojom budućnošću i to je obrazložio samo time što ga posao u Partizanu neverovatno “troši”, a u međuvremenu je odbio čak tri ponude i sve tri iz Evrope, jer, kako je rekao, nikada ne bi napustio crno-bele zbog drugog kluba.

Takođe je napominjao da mu potpisivanje hartije ne znači ništa, pošto ga za klub ne vezuju nikakav ugovor, već samo emocija, ali i da mu imponuje što su čelnici ažurni, veruju u posao koji radi i uvek raspoloženi da sednu za sto i ponude mu novi ugovor.

Na kraju “prolomio” onako kako se i očekivalo od nekoga ko je igrački i trenerski stasao u Partizanu, pružio je ruku svom klubu i prekinuo sva nagađanja, koja bi mogla da naštete i timu i borbi za povratak na staze slave u koju se zajedno sa njim upustio.

Crno-beli su dogovorom sa Stanojevićem napravili odličnu uvertitu za seriju sastanaka sa fudbalerima, kojima takođe ističe ugovor narednog leta, jer će i ti pregovori posle saznanja da neće biti promena na čelu stručnog štaba, verovatno biti daleko jedostavniji.

Izvor:www.telegraf.rs