• 00:25

Vesić: Neće biti gradnje u Bloku 8, ni bilo gde između zgrada na Novom Beogradu

Jan 14, 2022

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da su dezinformacije da će se bilo šta graditi u Bloku 8 na Novom Beogradu, te da je taj plan zaustavljen još pre nekoliko meseci.

Predstavnici stanara zgrade poznate kao „kineski zid“ u Bloku 8 na Novom Beogradu usprotivili su se najavi izgradnje poslovno-stambenog kompleksa na oko 42.000 kvadrata, na mestu nekadašnjeg Centrotekstila, jer bi takav objekat, kako su naveli, blokirao pristup vazduha i svetlosti.

Vesić, međutim, tvrdi da su najave o izgradnji kompleksa na raskrsnici ulica Mihaila Pupina i Maršala Tolbuhina, dezinformacije.

“Čekao sam poslednjih dva, tru dana da se javi još neko od lokalnih funkcionera Gradske uprave da nešto urade, kažu ili stanu na stranu građana. Plan da se nešto gradi u Bloku 8 je zaustavljen još pre nekoliko meseci. Zaustavili su ga sekretarka za urbanizam i građevinske poslove Bojana Radaković i gradski urbanista Marko Stojčić koji su vrlo odgovorni”, rekao je Vesić za TV Hepi.

On je istakao da je ono što se prikazuje ljudima i zbog čega se oni bune, plan kako investitor želi da to izgleda.

“To što neko želi, ne znači da će biti usvojeno. Garantujem da dok sam ja u Gradu Beogradu, taj plan neće biti usvojen kao što nije usvojen ni u bloku 37. Ukoliko dobijemo poverenje građana na izborima, rešićemo ceo Novi Beograd sa zabranom gradnje na lokacijama, koje se nalaze među zgradama a koje su predmet napada investitora. Mogu da razumem da će se graditi na Novom Beogradu ali na placevima koji su prazni, a ne između dve zgrade gde postoji prazan prostor. To se više neće događati i to ćemo rešiti”, zaključio je Vesić.

Dodao je i da se završavaju pregovori i procedura razmene lokacije sa investitorima o Bloku 37 i da će to vrlo brzo postati gradska parcela.

Izvor: www.rs.n1.com