• 22:43

Počela prijava za novčanu pomoć: Pogledajte vodič, KORAK PO KORAK

Jan 15, 2022

Noćas u ponoć počela je prijava za 100 evra za sve mlade u Srbiji od 16 do 29 godina, i ona će trajati do 30. januara 2022. godine. Evo kako izgleda vodič za prijavu korak po korak…

 IZVOR: MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ

Noćas u ponoć počela je prijava svih građana Srbije od 16 do 29 godina za državnu pomoć od 100 evra. Zakon koji propisuje dodelu ove novčane pomoći stupio je na snagu 13. januara 2022. i taj datum se uzima kao početni za to ko ima pravo na 100 evra (građani koji na taj dan ispunjavaju navedenu starosnu granicu mogu da ostvare pravo na pomoć).

Prijava će biti moguća od 15. do 30. januara 2022. godine, na isti način kao što su se građani prijavljivali za prethodne vrste pomoći države, dakle preko portala Uprave za trezor.

A evo detaljnog vodiča kako proces prijave izgleda korak po korak….

Kada pristupite navedenom sajtu, prikazuju se tri opcije: Podnošenje prijave; Provera statusa prijave; Prijava problema.

Nakon unošenja osnovnih ličnih podataka (JMBG, broj lične karte i ime banke), biće zavedena prijava čiji će status moći da se proveri na navedenom portalu. Ukoliko državljanin nema račun u banci, potrebno je samo da izabere banku u kojoj će mu automatski biti otvoren namenski račun.

Nakon obrade prijave, prijavljeni državljanin će iznos novčane pomoći moći da podigne sa svog ili namenskog računa, dok će primaocima novčane socijalne pomoći i licima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija novčana pomoć biti uplaćena bez podnošenja prijave.

Izvor: MONDO