• 07:03

Ni posle četiri godine nismo ni korak bliže ubicama Ivanovića

Jan 16, 2022

Predstavnici pokreta Ne davimo Beograd zajedno sa prijateljima i saborcima Olivera Ivanovića prisustvovali su obeležavanju četvrte godišnjice Ivanovićevog ubistva, saopštio je taj pokret. Aktivista Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović rekao je da društvo u Srbiji četiri godine postavlja pitanje ko je ubio Ivanovića i da do danas “nismo ni korak bliži ovom odgovoru”.

Podsetio je da se Ivanović u svom političkom delovanju zalagao za uspostavljanje demokratskih institucija, za mogućnost da građani žive dostojanstveno od sopstvenog rada i „da je pomirenje i obračun sa organizovanim kriminalom jedini način da dođe do ekonomskog i društvenog razvoja u kojem bi uživali i Srbi i Albanci“.

Dodao je da je jasno da otkrivanje Ivanovićevih ubica mora da pokrene i pitanje ko je naručio „sramnu kampanju na TV Pink protiv Ivanovića“ i zaključio da je očigledno da postoji „namera političkih vlastodržaca da se ovo ubistvo zataška“.

Aktivista Ne davimo Beograd Radomir Lazović rekao je da insistirajući na rešavanju Ivanovićevog ubistva, “mi se u stvari borimo za to da živimo u društvu koje se vlada zakonima i u kojem ovako nešto nije moguće”.

Ocenio je da je poražavajuće da se već četiri godine traga za ubicama, da se četiri godine ćuti i da “moramo da se izborimo da se to više nikom ne desi”.

Izvor: rs.n1.com