• 08:50

Novi uslovi za ulazak u Sloveniju

Jan 16, 2022

Slovenačka vlada promenila je uslove za ulazak u zemlju za one koji nisu vakcinisani ili su preležali kovid i nemaju negativan test, više neće moći privremeno da prekinu karantin nakon ulaska sa negativnim testom.

Zbog skraćenja karantina sa deset na sedam dana, eliminisana je mogućnost prevremenog ukidanja karantina negativnim PCR testom, a osoba koja ode u karantin nakon prelaska granice moraće da bude u kućnoj izolaciji sedam dana. saopštila je vladina kancelarija za komunikacije.

Oni koji su vakcinisani potrebnim dozama, oni koji su preživeli kovid 19 ili imaju negativan test na korona virus i dalje mogu da uđu u Sloveniju bez odluke o obaveznom karantinu.

Zdravstvene vlasti saopštile su u subotu da je u poslednja 24 sata potvrđeno 7.580 novih infekcija, što je najveći broj dnevnih infekcija od početka epidemije, a još pet je umrlo.

Sa 14.360 PCR testova potvrđeno je 7.580 zaraženih ili 52,8 odsto testiranih, a urađeno je još 109.072 brzih testova na antigen, čije pozitivne rezultate tek treba potvrditi PCR testiranjem.

Prema podacima vlade, trenutno se u bolnicama nalazi 514 pacijenata, od kojih je 156 na odeljenjima intenzivne nege.

Izvor: www.b92.net