• 15:47

Vlast koja će voditi Srbiju od aprila će pronaći ubice Olivera Ivanovića

Jan 16, 2022

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je danas da će buduća vlast, koja bude vodila Srbiju od aprila, učiniti sve da se nalogodavci za ubistvo lidera Građanske Inicijative Olivera Ivanovića pronađu i kazne.

„Onaj koji je organizovao hajku i spot protiv Olivera Ivanovića snosi najveću krivicu za to što se desilo i za to što i danas ne znamo ko stoji iza toga“, rekao je Đilas ispred crkve Svetog Marka, nakon šetnje povodom četiri godine od ubistva Olivera Ivanovića.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godini u Kosovskoj Mitrovici.

Državni vrh je prisustvovao pomenu Oliveru Ivanoviću u beogradskom Hramu Svetog Save, a određen broj građana se tim povodom okupio ispred prostorija Građanske inicijative SDP u Mitrovici.

Đilas je ocenio da će sigurno proći, ali da se tim ustavnim promenama ništa neće promeniti.

„Ovim promenama Ustava nijedan problem u Srbiji se ne rešava i nikome neće biti bolje kada referendum prođe. Neće biti manje korucije i neće ljudi slobodno živeti“, rekao je Đilas ispred crkve Svetog Marka.

On je kazao da će nova vlast doneti zakonske i ustavne promene, po kojima će sudije i tužioci morati pošteno da rade svoj posao.

Izvor: es.n1.com