• 21:01

Aleksić: Samo jedinstvo opozicije ruši Vučića

Jan 18, 2022

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da samo jedinstvo opozicije može dovesti do promene vlasti predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke (SNS) i da gradjani zahtevaju jedinstven nastup, a da veruje da su toga svesni svi u opoziciji.

“Verujem da kandidat opozicije za predsednika Srbije može da udje u drugi krug izbora, a tada je moguće da Vučić izgubi izbore. Podigla se energija naroda u Srbiji i ljudi su shvatili da je Vučić ranjen, što je pokazao i nedeljni referendum. Birači SNS su takodje shvatili da su prevareni. Stalno putujem po Srbiji i sve više njihovih birača mi govori da više nikada neće glasati za SNS”, rekao je Aleksić za televiziju N1.

Kako je saopštila Narodna stranka, Aleksić je rekao da će izbori najverovatnije biti raspisani do 15. februara i da će opozicija do tada sigurno predstaviti kandidata za predsednika Srbije, liste kandidata za parlamentarne i beogradske izbore, kao i program koji će ponuditi gradjanima.

“Kada gradjani budu videli da imaju jasnu alternativu režimu Vučića i SNS-a, tada će sve biti moguće. Mi ćemo ponuditi kompetentne i ozbiljne ljude i program u kojem ćemo jasno predstaviti kako ćemo posle promene vlasti Srbiju učiniti uređenom demokratskom državom u kojoj če se živeti mnogo bolje nego sada”, rekao je.

Kako je naveo, 3. aprila, za kada su najavljeni izbori, rešavaće se sva važna pitanja u Srbiji pravosudje, Rio Tinto, cena goriva, razvoj poljoprivrede.

Potpredsednik Narodne stranke je dodao da “svi parametri” pokazuju da vlast gubi izbore u Beogradu.

“Verujem da ćemo 3. aprila pobediti u Beogradu, ali da ćemo morati da branimo taj rezultat na biračkim mestima”, rekao je Aleksić i dodao da imaju vremena da stvore jedinstven front opozicije.

Prema njegovim rečima, po završetku dogovora u koaliciji, pozvaće i ostale da probaju da sa njima naprave što širi front.

Aleksić je naveo da su pri kraju dogovora o predsedničkom kandidatu koalicije koju čine Narodna stranka, Stranka slobode i pravde i Demokratska stranka.

“Ja jesam medju ljudima čiji se rejting ispituje i rekao sam bez ikakvih kalulacija da sam spreman da budem kandidat za predsednika Srbije. Meri se rejting i stranačkih i nestranačkih kandidata. Narodna stranka nema crvenih linija oko kandidata i ako je u pitanju Zdravko Ponoš. Nije tu reč o ispunjavanju ličnih ambicija, nego je suština da kandidat bude onaj ko najviše može da ugrozi Vučića i ko može da bude prihvaćen od najšire zajednice”, rekao je Aleksić.

On je rekao da je referendum o promenama Ustava Srbije pokazao da je Vučić izgubio podršku svoje “biračke mašinerije”, jer nije mogao da izvede sve svoje ljude na glasanje, iako su “po javnim preduzećima išli spiskovi”.

Izvor: Beta