• 16:01

Medicinski deo Kriznog štaba tražio da đaci bar jednu nedelju idu onlajn: Evo šta je na kraju prevagnulo

Jan 18, 2022

Najizvesnije je da će se đaci do petog razreda vratiti u klupe i regularno slušati nastavu. Jedna stvar presudila je u ovoj odluci, objašnjavaju za Telegraf u Kriznom štabu

Đaci do petog razreda osnovne škole posle raspusta će se vratiti u klupe i pohađati regularno nastavu, navode za Telegraf u Kriznom štabu. Iako odluka zvanično tek treba da bude donesena, ovaj scenario gotovo je izvestan, kao i to da će stariji đaci na časove krenuti po kombinovanom modelu.

– Zakon zabranjuje da deca do 12. godine ostaju sama kod kuće i zbog toga je gotovo nemoguće poslati najmlađe razrede na onlajn nastavu. Naravno, ako se dogodi da u istom odeljenju bude dvoje ili troje pozitivnih, onda će i najmlađi školarci morati da uče od kuće – objašnjavaju za naš portal u Kriznom štabu.

Kako kažu, medicinski deo Kriznog štaba preporučio je da đaci bar jednu nedelju nakon raspusta krenu onlajn, ali ova odluka nije naišla na većinsku podršku.

– Virus je uzeo zamah i deca su sada najviše na udaru. Plašimo se da će se situacija pogoršati i da će onlajn nastava biti neminovna u nekom trenutku. Ministar prosvete je spreman da se prilagodi situaciji, ali za sada ostaje pri odluci da stariji đaci nakon raspusta krenu po kombinovanom modelu – dodaje izvor Telegrafa iz Kriznog štaba.
Podsetimo, danas će se sastati radna grupa koja će doneti preporuku o načinu na koji će đaci u centralnoj Srbiji pohađati nastavu posle raspusta, 24.januara.

Izvor:www.telegraf.rs