• 07:53

“Nečista krv” od danas dostupna na Netfliksu, kao prvi film na srpskom jeziku na toj platformi

Jan 18, 2022

Film “Nečista krv – Greh predaka”, u režiji Milutina Petrovića, od danas je dostupan na platformi za filmove i serije Netfliks (NETFLIX) na teritoriji centralne i istočne Evrope, kao i Turske.

Ovo je prvo domaće filmsko ostvarenje koje će se naći na toj platformi, što će po rečima producentkinje Snežane van Hauvelingen otvoriti vrata domaćim serijama i filmovima da nađu svoje mesto i publiku putem ovakvih servisa, navodi se u saopštenju.

Film, sniman po adaptiranom scenariju Voje Nanovića, a zasnovan na delima Bore Stankovića, ostvario je značajan uspeh kako pred bioskopskom tako i pred festivalskom publikom.

U bioskopima ga je pogledalo više od 100.000 ljudi, a ovenčan je i mnogim filmskim priznanjima.

Glavne uloge igraju Dragan Bjelogrlić, Anđela Jovanović, Katarina Radivojević, Feđa Štukan, Tim Sejfi, Nela Mihailović, Marko Grabež, Aleksandar Ristoski, Nedim Nezirović, Dejan Bućin, Teodora Dragićević, Milica Gojković, Vaja Dujović i Nikola Vujović.

Iz produkcije This and That, koja je do sada realizovala više uspešnih projekata – “Jutro će promeniti sve”, “Dnevnik Diane Budisavljević”, “Dobra žena”, najavili su nove projekte koji su još u fazi pripreme.

U pitanju su TV serija “Sablja” u režiji Gorana Stankovića i Vladimira Tagića, filmovi “Majka Mara” u režiji Mirjane Karanović, “Ekskurzija” u režiji Miroslava Terzića i “Oče naš”, u režiji Gorana Stankovića.

Izvor: Fonet