• 16:31

RM se oprašta od legende: Predstavlja sve vrednosti kluba

Jan 18, 2022

Nekadašnji fudbaler Real Madrida Francisko Hento umro je u 88. godini života. Kraljevski klub se javno oprostio od svoje legende, istakavši da je reč o rekorderu po broju osvojenih evropskih trofeja i čoveku koji je svojim osobinama bio i biće sinonim kluba.

„Real Madrid, njegov predsednik i njegov Upravni odbor duboko žale zbog smrti Franciska Henta, počasnog predsednika našeg kluba i jedne od najvećih njegovih legendi, ali i legendi svetskog fudbala.

Real Madrid želi da izrazi saučešće, ljubav i naklonost njegovoj supruzi Mari Luz, njegovim sinovima Francisku i Huliju, kao i unukama Aitani i Kandeli i svim njegovim rođacima, kolegama i voljenima.

Pako je jedini igrač u istoriji fudbala koji je osvojio šest evropskih kupova. Nosio je dres našeg kluba od 1953. do 1971. godine, a tokom 18 sezona u RM osvojio je šest evropskih kupova, 12 trofeja u domaćoj ligi, dva Kupa Španije, jedan Interkontinentalni kup, Malo svetsko prvenstvo i dva Latino kupa. U Real Madridu je odigrao 600 utakmica i postigao 182 gola. Za reprezentaciju Španije odigrao je 43 utakmice.

Figura Paka Henta verno predstavlja sve vrednosti Real Madrida i sporta i tako će biti i u budućnosti”, stoji u saopštenju.

Info:www.rs.n1info.com