• 06:11

Radojičić uručio vaučere da decu iz Prihvatilišta u Beogradu

Jan 21, 2022

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić uručio je korisnicima u Prihvatilištu za decu Beograda vaučere za decu i mlade od sedam do 18 godina kojima će biti kupljeno ono što su gradonačelniku ostavili na spisku želja, saopšteno je iz grada Beograda.

Radojičić je izjavio da se u Prihvatilišu za decu Beograda trenutno nalazi 20 dece, a da su vaučeri uručeni ispred prihvatilišta zbog epidmije virusa korona.

On je zahvalio zaposlenima koji su, kako je rekao, uložili ogromne napore da bi situaciju pandemije održali pod kontrolom, vodeći računa o svakom detetu.

Ove godine prihvatilište navršava 64 godine postojanja. Ustanova nudi dve vrste usluga deci i mladima: uslugu smeštaja u prihvatilištu do 48 korisnika i dnevnu uslugu svratišta do 30 korisnika, navodi se u saopštenju.

Kada je reč o dnevnoj usluzi svratišta, deca ovde mogu da dođu od osam do 16 časova svakog dana da se ogreju, nešto pojedu i dobiju odeću.

Prijem dece u prihvatilište je 24 časa dnevno tokom cele godine, rekao je gradonačelnik i naglasio da zaposleni u saradnji sa Centrom za socijalni rad vraćaju u školski sistem decu koja su samoinicijativno napustila obrazovni sistem.

On je podsetio da je za ovu godinu opredeljeno i 39,5 miliona dinara za mlade starije od 18 godina koji napuštaju domski i hraniteljski smeštaj, a kojima će tokom godinu dana biti isplaćivan svakog meseca iznos u visini prosečne zarade, kako bi im bilo olakšano osamostaljivanje, dalje školovanje i pronalaženje zaposlenja, dodaje se u saopštenju.

Izvor: rs.n1.com