Dobre vesti stižu iz Francuske za Novaka Đokovića.

Naime, kako javlja dopisnik “Večernjih novosti” iz Pariza, šansa da prvi reket sveta zaigra na Rolan Garosu sve je realnija.

Nada za to dolazi iz nedavne izjave francuskog premijera Žana Kasteksa da bi kovid propusnice, koje kreću da važe od ponedeljka, mogle da u dogledno vreme budu suspendovane.

Novak Đoković
FOTO: DIEGO FEDELE / EPA;
Novak Đoković

– Odluka može da bude suspendovana ako se epidemiološki, a naročito bolnički, pritisak bude smanjio, značajno i na duže staze, rekao je Kasteks na konferenciji za medije.

Ministar zdravlja Olivije Veran, detaljno je objasnio izjavu francuskog premijera. On je istakao da je za to potrebno da situacija u bolnicama bude takva da više ne bude odloženih operacija, a kao primer je naveo stanje u bolicama u avgustu kada je ispod hiljadu ljudi bilo na reanimaciji. Danas ih je oko 3.800, ali je brojka počela da pada.

– Primenjivaćemo vakcinalnu propusnicu dok god to bude bilo potrebno, ali ne duže od toga, rekao je Veran.

Takođe, francuski mediji javljaju kako je Kasteks najavio ublažavanje mera od 2. februara.

Podsetimo, francuski “Lekip” pisao je da će na Rolan Garosu moći učestvovati samo vakcinisani teniseri. Kako piše “Tenis Majors”, ATP je označio 24. januar kao početak obavezne vakcinacije, a krovna organizacija tenisera poslala je mejl sa naznakom “važno”, jer je ova informacija dobijena od Teniskog saveza Francuske.

– Trenutno je neizvesno da li će igrači moći da se takmiče ako su prethodno preležali virus, moći da se takmiče ako nisu primili bar jednu dozu vakcine. Dalja pojašnjenja tek treba da stignu od Vlade Francuske, piše ATP u svom mejlu.

Izvor: blic.rs