• 01:35

Od 15. marta brzi voz za sve građane do Novog Sada

Jan 23, 2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će brzi voz, iz koga je sinoć emitovan njegov intervju za TV Pink , već za mesec ili mesec i po dana biti na brzoj pruzi od Beograda do Novog Sada, kao i da će biti dostupan svim građanima od 15. marta.

Vučić u novom vozu, koji je Srbija kupila od kompanije Štadler, istakao da je to divan voz, dabldeker i da je voz za testiranje pruge Nemačkih železnica postigao brzinu od 200 kilometara na sat.

Predsednik je rekao da mu je došlo da zaplače od sreće, ali da se, ipak, suzdržao da ne bi neko rekao da je poludeo, ali da to pokazuje koliko Srbija brzo napreduje.

Vučić je porazgovarao sa mašinovođom, koji mu je rekao da kada je počeo da radi nije ni sanjao da će voziti brzo voz u Srbiji.

Sve najboje vama i porodici i da dugo vozite ovakve vozove, poručio je Vučić mašinovođi.

“Ja sam u vojsku išao vozom, i na utakmice sam stalno išao vozom, nismo imali novca tada, pa se malo švercujete, pa kupite kartu do Vinkovaca, a za dalje nemate.. . Ljudi su tad voleli vozove, od tada nigde nisam išao vozom, samo jednom do NS

Ja verujem od 15. marta da će moći svi da se voze, da uštede novac, jeftinije će biti nego autom, a divno izgleda, to smo uspeli da uraidmo zajedno u prethodnim godinama”, naveo je Vučić.

Izvor: Tanjug