• 07:48

Nova pravila britanske Vlade: Đoković može na Vimbldon

Jan 24, 2022

Novak Đoković će braniti titulu na ovogodišnjem Vimbldonu, iako se u međuvremenu ne vakciniše protiv koronavirusa, sudeći prema informacijama koje stižu iz Velike Britanije.

Izvor: Paul Childs, Reuters

Tamošnja Vlada je objavila nova pravila u vezi sa ulaskom u zemlju, koja stupaju na snagu 11. februara. Po njima, u državu će moći da uđu i nevakcinisane osobe, među kojima je i Novak.

„Oni koji dolaze ovamo, moraće da urade test pre ulaska u Englesku i dva dana nakon što užu u zemlju. Svi putnici će morati da popune i neophodne formulare“, rekao je Grant Šaps, državni sekretar za saobraćaj.

Naravno, treba pratiti i kako se situacija sa koronom odvija u mesecima do Vimbldona, koji je na programu od 27. juna do 10. jula. Postoji mogućnost novih pooštravanja mera i na Ostrvu.

Podsetimo, Đokoviću nije dozvoljeno da igra na Australijan openu pošto nije vakcinisan na kovid, uprkos tome što je dobio medicinsko izuzeće.

U međuvremenu je saopšteno da nevakcinisani teniseri ne mogu da učestvuju ni na Rolan Garosu. Ubrzo je došlo do promene, pa je po poslednjoj odluci omogućen ulazak u Francusku i bez vakcine, pod uslovom da je virus preležan u periodu od šest meseci pre dolaska.

Izvor: rs.n1.com