• 08:19

Partizan traži zadnjeg veznog, 3-4 igrača u fokusu

Jan 24, 2022

Trener Partizana Aleksandar Stanojević kaže da klub aktivno radi na dovođenju pojačanja za nastavak sezone, te da je prioritet angažman igrača na poziciji zadnjeg veznog.

Izvor: starsport.rs

Crno-beli su ostali bez Aleksandra Šćekića na tom mestu, posle odlaska crnogorskog reprezentativca u Poljsku.

Spominje se da bi nekadašnji igrač Crvene zvezde Srđan Mijailović trebalo da pojača Partizan.

„Prioritet nam je dovođenje defanzivnog veznog igrača, bio je to cilj nevezano sa odlaskom Šćekića. Imamo 3-4 igrača u fokusu, ali ne žurimo. Ima istine u informacijama koje su se pojavile u medijima, pregovaramo sa nekim igračima. Imamo oformljen tim i želimo da se sve spoji, da budu zadovoljni i igrač i klub, kao i eventualni klub iz kojeg dolazi fudbaler. Potrebno je da se poklope sve stvari. Ne želimo da žurimo, nismo u situaciji da nam nešto gori i tako se i ponašamo“, rekao je Stanojević.

Dolazaka po svaku cenu neće biti.

“Ne želimo da nagomilavamo igrače, zadovoljni smo ovim što imamo i nemamo luksuz da dovodimo igrače na već popunjene pozicije. Nema potrebe da imamo četiri desna ili leva beka, ili pet napadača. Pojačanje je uvek dobrodošlo, ali ne želimo da dovodimo igrače na pozicijama na kojima smo popunjeni. Jednostavno, ne funkcionišemo tako. Naravno da ima boljih igrača na tržištu, ali mi imamo jasno definisan način na koji radimo”.

Partizan se u Antaliji priprema za drugi deo sezone. Igraće prijateljske duele sa Tikvešom, moskovskim Dinamom, Bašakšehirom i Dinamo Batumijem.

“Namera nam je bila da dve utakmice u sredini budu najjače. Dinamo iz Moskve je najteži rival svakako, a i Bašakšehir je veoma kvalitetan. Provere ćemo početi protiv makedonske ekipe koju poštujemo, a za kraj ćemo odmeriti snage sa Dinamo Batumijem koji je šampion Gruzije i taj duel je u rangu kvalifikacija za evropska takmičenja. Zadovoljan sam protivnicima, očekujem da nam provere pokažu dosta stvari i biće prilika da vidimo gde smo i šta smo”.

Stanojevićeva ekipa sa plus 5 u odnosu na Zvezdu čeka nastavak Superlige.

“U Partizanu je pritisak i leti i zimi, na plus ili minus šest. Ne postoji razlika u radu jer mi je svaka utakmica ‘borba za život’, tako funkcionišemo i nemamo dodatni pritisak, on je uvek isti. Radimo još jače u želi da poboljšamo neke stvari. Kada je u pitanju osvajanje duple krune mogu da kažem da realno sanjamo. Maštamo i sanjamo, ali sa realnim osnovama. Prethodne dve godine su me očeličile kao trenera s obzirom na to da sam kao čovek prošao već razne situacije i imam određeno iskustvo. U trenerskom smislu mogu da kažem da sam očeličen”, kazao je Stanojević.

Prvi takmičarski meč crno-beli igraju 12. februara protiv Radničkog u Nišu.

Izvor: n1