• 07:13

Terzić otkrio, koliko je Zvezda zaradila ove sezone? Piksiju jasna poruka i poziv!

Jan 24, 2022

Gostujući u Jutarnjem programu TV Prva, generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić govorio je o brojnim aktuelnim temama u klubu, ali i selektoru reprezentacije Srbije Draganu Stojkoviću.

Govoreći o pojačanjima i prodajama igrača, funkcioner “crveno-belih” otkrio je da su transferi Marka Lazetića u Milan i Njegoša Petrovića u Granadu praktično završeni, te da je klub već zaradio 24 miliona evra ove sezone.

“Mi smo sa Milanom sve dogovorili, dobili smo zvaničnu ponudu, ostalo je još da Marko ugovori svoje obaveze i u naredna dva tri dana završimo čitav posao. Veliko priznanje za Crvenu zvezdu kao klub je da ima igrača za Milan. Mi smo zvanično 35. klub Evope i znači nam da tako veliki klub želi igača. Za Njegoša Petrovića imamo dve konkretne ponude, jednu iz Serije A, jednu iz Primere. Očekujemo da će sve biti gotovo u naredna dva dana, 99 odsto smo pri kraju, a posle toga ćemo moći da kažemo da smo prodali jednog igrača u italijansko, a drugog u špansko prvenstvo. Crvena zvezda intenzivno radi na dovođenju još nekih igrača, konkretno želimo da angažujemo nekoga ko bi pojačao tu konkurenciju sa Sekuom Sanogom i Gelorom Kangom, ali ne bih pričao o kokretnim imenima jer to onda podiže njihovu pregovaračku poziciju i to nije mudro”, rekao je Terzić, što su mediji odmah protumačili da je klub u kontaktu sa vezistom Šerifa Edmundom Adom.

O statusu Milana Borjana, Terzić je istakao da Zvezda želi da ga zadrži do kraja karijere, te da i nakon igračke karijere ostane u klubu.

“Sukobi i tenzije su normalne stvari, to se dešava u svim najvećim klubovima Evrope. Ako izgubiš dva boda od nekog Radnika iz Surdulice, ne može da ti prija i naravno da je reakcija sa svih strana bila burna, moja, trenera Stankovića, igrača… Ali, ja sam zadovoljan da je došlo do takve reakcije, shvatio sam to kao zvezdašku reakciju. Posle dva dana je sve leglo. Borjan ima važeći ugovor još godinu i po dana, on je kapiten i neko ko je potreban Zvezdi, učiniću sve da Borjan završi karijeru u Zvezdi, naša je obaveza da ga zadržimo i nakon što mu istekne ugovor”.

Zvezdan Terzić se osvrnuo i na odnos sa selektorom Stojkovićem.

“Sada je sve regularno, a kada je Zvezda bila prva onda nije, selektor to izgovara u trenutku kada je Partizan prvi, a Zvezda nije. Naravno da to ne prija. Time je bačena senka na četiri titule Zvezde. Ne sviđa mi se situacija u FSS. Uvek ima nekih favorita. Imam korektan odnos sa Stojkovićem. Prvi sam mu čestitao nakon Lisabona i rekao da je direktno on doprineo tome. Zvezda je iznad i Terzića i Džajića i Piksija, ali mi nije normalno da Zvezda niže toliko uspeha i da neko ko je bio veliki igrač kluba ne pošalje poruku i čestita. Kada neko od naših napravi dobar rezultat, meni je drago. To je indirektno dobro i za Zvezdu. Moja ljudska obaveza je bila da čestitam. On je moja generacija. Zajedno smo sarađivali. Zvao sam ga da dođe na Marakanu. On već 15 godina ne dolazi na taj stadion. Da li je imao nekih neprijatnosti, ne znam. Meni je puno srce što su svakog dana tu velike legende kluba. Ja bih voleo da Piksi reši svoje probleme i dođe”, rekao je generalni direktor kluba iz Ljutice Bogdana u razgovoru za Prvu.

Izvor: sportske.net