• 06:01

Volkswagen vraća električnog mališana iz penzije

Jan 24, 2022

Foto:Volkswagen

Nemačka kompanija planira da obnovi proizvodnju baterijske verzije svog malog gradskog automobila Up kako bi zadovoljila sve veću potražnju za pristupačnim električnim automobilima.

Ipak, prodaja malih električnih automobila kao što su Renault Zoe i Dacia Spring pokazala je da postoji želja kupaca za pristupačnim električnim automobilima.

„Privremeno smo povukli e-Up sa tržišta 2020. zato što se vreme isporuke drastično povećalo, pre svega zbog sve veće potražnje. Sada je odlučeno da ponovo ponudimo e-Up u našoj gami“, piše u saopštenju Volkswagena. Prema nemačkim medijima, dileri su već napravili liste porudžbina za ovaj mali gradski električni automobil.

Foto:Volkswagen

Nextmove, kompanija za iznajmljivanje električnih automobila, najavila je da će e-Up u Style Plus verziji imati početnu cenu od 26.500 evra i domet od oko 250 kilometara. Kada se uračunaju i državne subvencije, finalna cena za kupca bi bila oko 17.000 evra.

Foto:Volkswagen

Sa modelom e-Up, Volkswagen bi mogao da popuni rupu u svojoj EV ponudi dok njihov novi i najjeftiniji električni model o kojem smo već pisali ne debituje 2025. godine.

Izvor: NovaS