• 09:03

Laureus se oglasio, uskoro lista, da li će Novak biti najbolji sportista sveta?

Jan 26, 2022

Čekamo i tu odluku…

Foto:EPA-EFE/IAN LANGSDON

Kao i svake godine, organizacija po imenu Laureus je zadužena da proglasi najboljeg sportistu i sportistkinju sveta, uz još par nagrada koje će biti na zvaničnoj svečanosti.

Ta svečanost je zakazana za april ove godine, a 2. februara će se oglasiti sa listom sportista koji su među kandidatima za najbolje na svetu za 2021. godinu. 

Laureus je, po našem mišljenju, malo izgubio na reputaciji prošle godine kada je najbolji sportista sveta bio Rafael Nadal, iako je prvo mesto na ATP listi izgubio još u januaru mesecu od kada Novak Đoković suvereno vlada svetskim tenisom.

Za najboljeg sportistu sveta, kao i u još nekoliko kategorija, glasaju novinari iz čitavog sveta, a treću godinu uzastopno dvojica novinara našeg portala imaju tu čast da glasaju u ovom izboru – Darko Mitrović i Aleksandar Obrenović.

Novak Đoković je svakako sportista koji je najviše pokazao prošle godine, ali je i sportista koji se ubedljivo najviše pominjao u svetu u negativnom kontekstu od početka ove godine.

Da li će Novak po peti put postati najbolji sportista planete?

Do sada je Đoković osvajao ovu nagradu za 2012, 2015, 2016. i 2019. godinu, a Federer je najbolji sa čak 5 nagrada. Jusein Bolt takođe ima 4.

Izvor:www.sportske.net