• 17:50

Natho imao sreće: “Dobro je jer je moglo da pređe u nešto ozbiljnije…”

Jan 26, 2022

Natho se vraća nakon problema sa anemijom.

Foto:FK Partizan

Fudbaler Partizana Bibars Natho rekao je da je srećan pošto je rešio problem sa anemijom, kao i da se na teren vraća jači nego ikada.

Za druge ljude to je bilo dva meseca, meni je to izgledalo kao dve godine. Opet, srećan sam što mi se to desilo tek posle 15 godina karijere, naravno ne i što je i sada. Poslednjih šest meseci sam se osećao slabije, nisam razumeo zbog čega. Razmišljao sam o mnogim stvarima, ali ne i o anemiji. Srećan sam što sam našao rešenje, jer je moglo da predje u nešto ozbiljnije. Rešio sam to i sada sam se vratio jači nego ikada”, rekao je Natho, preneo je danas klupski sajt.

Natho je zbog problema sa anemijom pauzirao dva meseca, a dodao je da je u prethodnom periodu imao problem i sa povredom aduktora.

Poslednjih godinu dana sam osećao veliku bol. Posle 60-70 minuta igre sam se osećao užasno! Uz to, anemija mi je oduzela svu moć i snagu koju sam imao. Sada sam ponovo spreman da poletim!”, dodao je izraelski fudbaler.

Vezni igrač je period oporavka proveo u Izraelu, gde je provodio vreme sa porodicom.

“Skoro mesec i po dana nisam radio ništa jer je prvo trebalo da rešim anemiju, posle sam imao i operaciju. Moje telo je preživelo traumu, ali sada sam dobro i srećan sam, opet treniram i skoro sam u punoj snazi. Nadam se da će iz dana u dan biti sve bolje i bolje“, rekao je on.

Natho je dodao da mu je bilo drago što su crno-beli uprkos problemima sa povredama prvotimaca (Lazar Marković, Rikardo Gomeš i Danilo Pantić), uspeli da pobedama završe prošlu godinu.

Ovo je pokazalo našu moć, a to mi daje nadu i samopouzdanje za budućnost da, iako se desi da imamo neki problem, da neko ne može da igra zbog povrede ili slično, da imamo takođe moćnu pomoć sa klupe”, rekao je 33-godišnji fudbaler.

On je istakao da su sve teškoće prevazišli zajedno, kao tim, kao i da su sada spremni da sve preuzmu u svoje ruke.

“U ovoj sezoni trener nam je pomogao da izgradimo nešto i treba da zadržimo to, da nastavimo da budemo bolji svakog dana i na svakoj utakmici. Srećan sam zbog toga jer naporno treniramo, znamo svoj cilj, ko nam nam je protivnik i guramo do pobede“, dodao je on.

Fudbaleri Partizana nalaze se u turskom Beleku na pripremama, a Natho je ocenio da će početak drugog dela sezone biti veoma naporan.

“Treba da zadržimo snagu od prvog meča, biće to veoma teških šest meseci. Znamo kakva je situacija, prvi smo na tabeli sa pet bodova više od drugoplasirane ekipe, pa ostali daju sve od sebe da nas pobede. Verujem da sve zavisi od nas i, ako budemo fokusirani na svaku utakmicu, verujem da ćemo nastaviti da igramo onako kako smo završili polusezonu”, ocenio je on.

Partizan će prvi meč u novoj godini igrati na gostovanju protiv Radničkog iz Niša u Super ligi Srbije, a ta utakmica bi trebalo da se igra 12. februara.

Pet dana kasnije crno-beli bi gostovali Sparti iz Praga, u prvom meču šesnaestine finala Lige konferencija.

Natho je dodao da ne zna mnogo o narednom protivniku u Evropi.

Mislim da su dobar i jak tim, ali ja verujem u moju ekipu”, istakao je on.

Fudbaler crno-belih ocenio je da u ekipi imaju mnogo mladih talentovanih igrača, kao i da se on trudi da im uvek pomogne.

“O našem Marku (Milovanović) mogu reći da nije baš lako da dodje u tim godinama, trener ga je doveo u jednom teškom trenutku za tim, a on je bio tu i uradio odličan posao i postigao golove. Možda će mu biti malo teže, ali uz naporan rad i spremnost u svakom trenutku, mislim da je pred njim dobra budućnost”, zaključio je Natho.

Partizan je u utorak u prvom pripremnom meču pobedio makedonski Tikveš sa 2:1, a u subotu igraju utakmicu protiv turskog Bašakšehira.

Izvor:www.sportske.net