• 07:35

Sutra sastanak Tima za škole, odluka o nastavi u petak

Jan 26, 2022

Tim za škole razmatraće na sutrašnjoj sednici odluku o radu škola za narednu nedelju. Konačna odluka biće saopštena u petak pre podne, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu prosvete.

freepic

Ove nedelje stariji osnovci i srednjoškolci imaju kombinovanu nastavu, dok učenici od 1. do 4. razreda prisustvuju nastavi u školi. Sindikat prosvetnih radnika Niša zatražio je juče od Unije SPRS da se obrati Ministarstvu prosvete sa zahtevom da se odmah pređe na onlajn nastavu. Predsednik sindikata Vladan Ćirić rekao je za Tanjug da je u niškim školama zaraženo više od 1.200 učenika i da raste broj obolelog nastavnog kadra. On kaže da na osnovu podataka dobijenih od predsednika školskih sindikata, broj kovid pozitivnih u školama u Nišu stalno raste.

„Već juče ta brojka je bila uvećana, sada je još veća. Mnogi roditelji nisu prijavili svoju decu koja su pozitivna na koronavirus”, rekao je Ćirić.

Naveo je da su zahtev za onlajn nastavu uputili Ministarstvu prosvete.

„Nadamo se da će to uroditi plodom, nemoguće je nastaviti nastavu ako se ovako bude odvijala. Plašim se da stvarno ne budemo mogli da organizujemo nastavu kako treba”, naglasio je Ćirić.

Info:www.politika.rs