• 04:45

Vulin u Londonu sa britanskom ministarkom potpisao Sporazum o readmisiji

Jan 26, 2022

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin potpisao je u Londonu sa britanskom ministarkom unutrašnjih poslova Priti Patel Sporazum Srbije i Velike Britanije o readmisiji lica koja nezakonito borave, saopštio je MUP.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Vulin je istakao da Srbija neće biti parking za migrante i da podržava pravo svake zemlje da odlučuje o svojoj migracionoj politici i zaštiti svoje teritorije i svog načina života.

Vulin i Patel su istakli odličnu saradnju policije dve zemlje u oblastima borbe protiv svih vidova kriminala, a posebno organizovanog kriminala i terorizma.

Vulin je naglasio da je Srbija pouzdan međunarodni partner u borbi protiv organizovanog kriminala, što je pokazala učešćem u više uspešnih međunarodnih akcija.

Prema njegovim rečima, saradnja i razmena operativnih podataka između policija od presudne su važnosti u borbi protiv narkokartela i organizovanih kriminalnih bandi, koje nemaju prepreke i granice u saradnji, a koje razaraju i predstavljaju pretnju po bezbednost svih naših građana.

Na sastanku su razmatrani i modaliteti unapređenja saradnje u oblasti unutrašnjih poslova, pre svega u oblastima borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, kroz različite vidove operativne saradnje, ali i razmene iskustava pripadnika dve policije.

Vulin je tokom zvanične posete Velikoj Britaniji posetio Nacionalnu kriminalističku agenciju Velike Britanije, Upravu poreza i carina i Službu za borbu protiv terorizma Metropoliten policije, gde je razgovarao sa visokim predstavnicima tih institucija, dodaje se u saopštenju.

Iyvor:www.rs.n1info.com