• 06:09

3 NAPITKA ZA ZDRAVLJE JETRE I BOLJE VARENJE – SVIMA SU DOSTUPNI:Čajevi koji pomažu u sprečavanju i lečenju raznih tegoba

Jan 27, 2022

3 čaja za zdravlje jetre i bolje varenje – napravite ih lako od biljaka koje su vam vrlo dostupne!

Foto:SHUTTERSTOCK

 

Konzumiranje čaja je ritual koji opušta i pozitivno utiče na zdravlje. Postoji bezbroj lekovitih biljaka koje mogu pomoći u lečenju raznih tegoba i prevenciji, a sada vam donosimo 3 čajne mešavine koje čuvaju zdravlje jetre i poboljšavaju varenje. Svima su lako dostupne, a osim lekovitog dejstva, mogu imati i divan ukus, posebno kada im dodate kašičicu organskog meda
Recept za 3 napitka za zdravlje jetre i bolje varenje

Čaj od nane – Zagrejte litar vode na laganoj vatri, ali ne do ključanja. Dodajte 50 g nane (mente) u vodu. Kuvajte na tihoj vatri još 5 minuta. Uklonite napitak sa vatre i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Iscedite sok od 1 pomorandže i 1 limuna i dodajte u čaj kada se ohladi. Procedite i dodajte med. Pijte jednu šolju čaja dnevno.

Čajna mešavina od 4 biljke – pomešajte kantarion, cvetove kamilice, ruse i korena sladića. Jednu kašiku ove mešavine prelijte sa 250 ml vode. Napitak kuvati do ključenja, a zatim kuvati još 5-6 minuta na laganoj vatri. Ostavite da se ohladi, pa procedite. Pijte svako jutro po 1 šolju čaja i 0,3 šolje za ručak i večeru. Koristite mešavinu 3 do 4 nedelje.
Napitak od korena cikorije – pomešajte 2 kašičice korena cikorije sa 2 kašičice nane. Prelijte smešu sa 250 ml ključale vode i poklopite. Ostavite da odstoji 30 minuta, pa procedite. Pijte pola šolje napitka 2-3 puta dnevno tokom 3 nedelje.

Izvor:www.sensa.mondo.rs