• 13:46

KADA VAM JE TEŠKO I ZABORAVILI STE DA VOLITE SEBE, PROČITAJTE OVE REČI: Poruka koja vam može promeniti život!

Jan 27, 2022

Kako da zavolite sebe i da vam bude bolje u životu – ovo je podsetnik na sve stvari koje zaslužujete i kako da osvestite svoje vrednosti!

Foto:SHUTTERSTOCK

 

Ljubav prema sebi je težak proces, a neophodan da bismo živeli srećno, ispunjeno i ostavriti svoj pun potencijal. Ona podrazumeva strpljenje, nežnost, vreme, ali i analiu dubina duše, traganje za stidom, strahovima i nesigurnostima – svim onim emocijama koje treba otpustiti da bismo
Svet nas često ubeđuje da moramo menjati sebe da bismo bili dopadljivi drugima, ali ovo je najveća greška koju možete napraviti. Zapitajte sebe ko ste vi zaista. Zapitajte se kako želite da se osećate kada izađete u svet. Zapitajte se koji su vaši standardi? Šta vas zaista čini srećnim? Šta vas pokreće? Sve ovo zapišite na papir i naglas izgovorite – osvestite ko ste vi i zavolite to biće u celosti. Vratite se svojoj kući znači vratiti se sebi!

Ako ste ljuti na sebe zbog situacija iz prošlosti, važno je da osvestite da ćivot nije crno-beo. Svako od nas je biće koje pravi određene greške, ali to nas ne čini lošom osobom, već čovekom. Naša prošlost može izazvati osećanje stida, a taj stid često može učiniti da se manje volite jer sebe vidite kroz sočivo onoga što ste nekada bili. Oprostite sebi, jer to je jedini korak ka ljubavi prema sebi! Pruža vam se prilika da prestanete da vidite sebe danas kroz sočivo prošlosti, već učite iz prethodnih iskustava. Izvucite samo lekcije iz svojih postupaka, a odbacite stid, tugu i očajanje.

Dajte sve od sebe da budete iskreni prema sebi o tome ko ste, i nikada ne menjajte sebe. Jer kada prestanete da govorite svoju istinu, kada ućutkate sebe da biste umirili sve oko sebe, samo gubite. To može učiniti da se osećate zaista zarobljenim i neshvaćenim jer niste verni sebi. Ono što ste iznutra je ono što je istinski vredno, a iznutra je jedno prelepo ljudsko biće, svako ko ima priliku da ga upozna, ima sreće. Poštujte sebe, jer to zaista i zaslužujete, i ništa manje od toga.
Obratite pažnju na stvari zbog kojih se vraćate sebi. Stvari koje te čine srećnim, stvari koje vas oživljavaju. Zapitajte se – šta vam donosi radost? S kim ste kada ste najsrećniji? Šta radite kada se osećate najbolje? Kada ste se poslednji put osećali zaista živim, istinski slobodnim, istinski otvorenim prema svetu, bez osude ili straha? Kada ste poslednji put osetili jasnoću u svom srcu, kao da ste osnaženi i inspirisani da volite sebe? Šta je zapalilo tu vatru u vašem životu? Jurite to. Ispunite svoj život tim stvarima i tim ljudima.

Vi ste divno biće koje voli druge, oprašta drugima, razume ih, motiviše da budu najbolji, uvek ste tu za svoju porodicu i prijatelje. Zašto tako ljubazni ne biste bili i prema sebi? Tako bezuslovno volimo druge, a tu istu ljubav zaboravljamo da pružimo sebi. Opraštamo drugima jer je ljudski grešiti, a retko to činimo i sebi. Pokušajte da se prema sebi postavite kao prema najboljem prijatelju, pružite sami sebi podršku, savet, lepu reč, zagrljaj, pokažite sebi da ste tu za svoje biće, čak i kada je najteže.

Zaslužujete ljubav koju dajete svima oko sebe. Zaslužujete oproštaj. Zaslužujete dobrotu, nežnost. Vreme je da vidite sopstvenu vrednost. Vreme je da shvatite da ste vi divno biće koje ovo mesto čini boljim i lepšim za život!

Izvor:www.sensa.mondo.rs