• 01:08

Jokićeve nestvarne brojke u januaru

Jan 29, 2022

Nikola Jokić nastavio je da briljira na parketima NBA lige. Prošlogodišnji MVP u pobedi protiv Nju Orleansa stigao je do 69. tripl dabla u karijeri.

Foto: Jonathan Daniel/Getty Images

 

Srpskom centru ovo je šesti meč u januaru ove godine u kojem je imao dvocifren broj poena, skokova i asistencija. U jednom mesecu više tripl dablova imao je samo Vilt Čembrlen, koji je brojao do 11 u martu davne 1968. godine.

Međutim, u jednom segmentu Nikola je nadmašio čak i slavnog centra. Momak iz Sombora postao je prvi u istoriji, koji je u jednom mesecu imao više od 400 poena, 200 skokova i 100 asistencija.

Iako mu je još ostala jedna utakmica u prvom mesecu u godini, Jokić je već sada ostvario 407 poena, 202 skoka i 129 asistencija.

Ono što je najvažnije Denver je u januaru ostvario deset pobeda i pet poraza i učvrstili se na šestom mestu Zapada, koje vodi direktno u plej of.

„Zadovoljstvo je igrati sa njim. Njegova vizija na terenu, nesebičnost, ljubav prema igri vas motiviše. Nikola čini da sve liči na zabavu, a onda je sve mnogo lakše“, izjavio je Jokićev saigrača Aron Gordon.

Poslednji meč u januaru Denver će odigrati u noći između 30 i 31. u gostima protiv aktuelnih šampiona Milvoki Baksa.

Izvor:www.rs.n1info.com