• 17:44

SNS i SPS na izbore izlaze sa posebnim listama, nastavljaju stratešku saradnju

Jan 29, 2022

Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) izaći će na predstojeće izbore sa posebnim listama ali će nastaviti saradnju, odlučeno je danas na sastanku rukovodstava dve partije.

Kako je posle sastanka rekao predsednik SNS Aleksandar Vučić, izlazak na izbore sa posebnim listama dovešće do “maksimizacije” rezultata stranaka vladajuće koalicije.

“To je naša zajednička odluka. Mi već 10 godina uspešno saradjujemo, razgovarali smo i o budućoj saradnji i posle izbora ako nam gradjani daju poverenje da nastavimo da radimo zajedno i na nivou Vlade i na niovu Beograda”, kazao je Vučić posle sastanka u sedištu SNS u Beogradu.

Najavio je i da će dve stranke raditi na pripremi strateškog dokumenta koji će definisati ciljeve saradnje SNS i SPS.

“Pričali smo kako da u okviru programa Srbija 2025 i Srbija 2030 zajedničke ciljeve i zalaganja stavimo na pravo mesto i da pored svega što smo do sada uradili, pronadjemo još više snage i energije za važna dela u budućnosti”, rekao je Vučić.

Dačić: Sa SNS-om zajednički kandidat za predsednika, nadam se da će to biti Vučić

Foto:www.kurir.rs

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da će SPS zajedno sa Srpskom naprednom strankom (SNS) imati zajedničkog kandidata na predsedničkim izborima i da se nada da će to ponovo biti Aleksandar Vučić.
“SPS ima svog kandidata Aleksandar Vučić je bio zajednički kandidat prošlog puta, što se nas tiče ako je on kandidat za predsednika Srbije, on i dalje jeste i ponovo će biti naš zajednički predsednički kandidat”, rekao je Dačić na konferenciji za novinare u sedištu SNS.

On je kazao da će na parlamentarnim i lokalnim izborima ići odvojeno, ali da će SPS i SNS nastaviti saradnju i nakon izbora.

“To pitanje (izlazak na izbore) ne politizujemo, jer je to pitanje analitike, odnosno šta donosi najbolji rezultat, jer se bolji rezulat ostvaruje ako idemo odvojeno na izbore”, rekao je Dačić.

SPS, dodao je Dačić, ići će na izbore u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom.

Izvor:www.beta.rs