• 15:41

Ponavlja se glasanje na referendumu 2. februara na mestu 59 na Voždovcu

Jan 30, 2022

Na biračkom mestu 59 na beogradskoj opštini Voždovac u sredu, 2. februara, biće ponovljeno glasanje na referendumu o izmeni Ustava, odlučila je Republička izborna komisija (RIK) na noćas održanoj sednici.

Foto:Milos Miskov/EV

Kako je navedeno, Upravni sud je usvojio žalbe Marije i Milana Stojanovića i poništio rešenje RIK-a kojim je njihov prigovor odbijen kao neosnovan.

Oni su podneli prigovor da su njihova imena u biračkom spisku već bila potpisana, ali je RIK poništenim rešenjem smatrao da im time nije onemogućeno da glasaju.

Prema rečima predsednika RIK-a Vladimira Dimitrijevića, time što je omogućeno da se neko drugi potpiše na mesto na kojem je trebalo da se potpišu podnosioci prigovora Glasački odbor je proizveo nezakonitu situaciju.

Kako je još naveo, pozivajući se na presudu Upravnog suda, podnosioci prigovora su kao glasači bili sprečeni da glasaju jer ne postoji zakonit način da se glasač potpiše na neko drugo mesto u biračkom spisku sem predvidjenog.

Glasački odbor na mestu 59 na Voždovcu se raspušta, biće štampana 1.523 glasačka listića, od kojih su osam rezervni. Glasačko mesto je u MZ “Kumodraž dva mala sala.

Izvor:www.beta.rs