• 10:37

Ministarstvo finansija: Neće biti produžetka roka za prelazak na e-fiskalizaciju

Jan 31, 2022

Ministar finansija Siniša Mali upozorio je sve obveznike fiskalizacije da ne čekaju poslednji trenutak za prelazak na novi sistem. “Već imamo 120 raznih rešenja za fiskalizaciju. Dakle, ne čekajte 1. maj, neće biti produženja roka. Hoću da kažem da ako neko treba da instalira novi sistem, neće imati dovoljno vremena ako čeka poslednji trenutak”, istakao je on.

Foto:Tanjug/Miloš Milivojević

 

Mali je podsetio da je 31. januar poslednji dan za prijavu poreskih obveznika za subvencije koje država obezbeđuje za prelazak na e-fiskalizaciju, i pozvao sve koji to nisu učinili da se prijave za ovaj vid podrške.

„Država daje 100 evra po lokaciji i 100 evra po fiskalnom uređaju, a troškovi se time u potpunosti pokrivaju. Koliko naši ljudi vole da čekaju poslednji trenutak govori i podatak da se od ponedeljka do petka prošle nedelje za subvencije prijavilo 20.000 fiskalnih obveznika, a tokom vikenda još toliko. Do sada imamo ukupno 130.000 prijavljenih obveznika za lokacije, a oko 120.000 njih za subvencije“, rekao je on gostujući na Prvoj televiziji.

Info:www.rs.n1info.com