• 00:37

Set izbornih zakona biće usvojen ove sedmice u Parlamentu

Jan 31, 2022

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić obavestio je ambasadora Nemačke u Srbiji Tomasa Šiba da će promene Ustava, koje su potvrđene na referendumu, biti uskoro potvrđene i u parlamentu, posle čega će početi rad na usvajanju zakona u toj oblasti, kao i da se ove nedelje na dnevnom redu skupštine nalazi set izbornih zakona.

Foto:Fonet/Zoran Mrđa

 

Dačić je rekao da će ove nedelje biti usvojen set izbornih zakona u skladu sa dogovorima ostvarenim tokom međustranačkog dijaloga.

Razgovarano je o prošlonedeljnoj poseti posrednika u međustranačkom dijalogu i realizaciji dogovora postignutih tokom dijaloga, a Šib je zahvalio Dačiću na doprinosu koji je dao u međustranačkom dijalogu, saopštila je Skupština Srbije.

Šib je izneo uverenje da će sprovođenje dogovora iz dijaloga doprineti održavanju fer i demokratskih izbora i da će na njima učestvovati sve političke partije.

Šib je Dačiću uručio pisma predsednice Bundestaga Berebel Bas i potpredsednice Ajdan Ozoguz, kojima se izražava spremnost za nastavak saradnje i produbljivanje odnosa između parlamenata Srbije i Nemačke.

Tokom sastanka razgovarano je o procesu evropskih integracija Srbije, a Šib je izrazio zadovoljstvo zbog otvaranja klastera krajem prošle godine, ističući da je to omogućeno napretkom u reformskim procesima koje je Srbija ostvarila, dodaje se u saopštenju.

Info:www.rs.n1info.com