• 17:37

VIBER BEZ REKLAMA: Kako da zaustavite promotivne poruke i isključite ih za ubuduće

Jan 31, 2022

Lako je, treba vam samo prava putanja i svega par klikova.

Foto:SMARTLIFE / VIBER

 

Ako vas nerviraju promotivne poruke koje vam s vremena na vreme stižu na Viber aplikaciju – postoji način da ih zaustavite.

Da biste to uradili potrebno je da kliknete svega par puta na pravoj putanji u aplikaciji.
Ipak, pre nego što deaktivirate promotivne poruke koje vam stižu u Viber Inbox podsećamo vas da možete da isključite i ostale Viber reklame korišćenjem jednog koda, o čemu smo posebno pisali ranije.

Kako isključiti reklamne Viber poruke
Idite na odeljak aplikacije Još, odmah posle u Podešavanja, otvorite Pozivi i poruke i u tom meniju isključite opciju Prijem servisnih poruka.

Ako vam je tako lakše ili koristite neki drugi jezik, pogledajte našu galeriju slika, da znate šta tačno da isključite i da ispratite putanju do opcije.
Onemogućite prikupljanje ličnih podataka
Viber je veoma pažljiv sa vašim ličnim podacima, ali ako to dozvolite i ovoj aplikaciji – ona će prikupljati određene vrste podataka i plasirati vam reklame u odnos na njih.

Za svaki slučaj se vratite u meni Privatnost i skrolujte do Lični podaci. Jednom kad se nađete u tom meniju isključite sve što je moguće isključiti unutra – pogledajte i slike o tome u galeriji iznad, sve je jasno prikazano.

I to je to, trebalo bi da više ne primate reklame u vidu Viber klasičnih poruka (prodavnice, benzinske stanice, brendovi garderobe, operatori itd), ali ćete reklame u okviru liste ćaskanja i dalje viđati, mada one neće biti personalizovane na osnovu vaših interesovanja.

Pošaljite nam i neke svoje savete za Viber aplikaciju, rado ćemo ih objaviti!

Izvor:www.smrtlife.mondo.rs