• 00:52

Vrlo verovatno da ću prihvati kandidaturu za gradonačelnika Beograda

Jan 31, 2022

Bivši diplomata Vladeta Janković kazao je sinoć da je vrlo verovatno da će prihvatiti predlog da bude kandidat za gradonačelnika Beograda i nosilac liste dela opozicije na beogradskim izborima.

„Kako sada stvari stoje vrlo verovatno, više nego verovatno da ću prihvatiti da budem kandidat opozicije za gradonačelnika Beograda”, rekao je Janković u „Utisku nedelje”, prenosi Beta.

On je dodao da će danas do 11 časova sa sigurnošću moći da odgovori na ovaj predlog, jer kako je rekao, ima „čitava lista uslova lične prirode koji treba da budu zadovoljeni”.

Naveo je i da „treba i da se posavetuje sa još nekim ljudima”.

Janković je rekao da do sada ima podršku Stranke slobode i pravde, Narodne stranke, Demokratske stranke, Skupštine slobodne Srbije i Pokreta slobodnih građana.

„To su oni koji su mi ponudili tu čast, ali vidim da imam podršku i u neposrednim kontaktima, gde god se nađem. Naravno, ima i onih koji su protiv i ja sam se iznenadio šta sam sve čuo o sebi i svojoj prošlosti”, istakao je on.

Iako se poslednjih godina ne bavi aktivno politikom, Janković je dugi niz godina proveo u politici.

Bio je član glavnog odbora Demokratske stranke, portparol DEPOS-a, a zatim i jedan od osnivača Demokratske stranke Srbije.

U dva mandata bio je poslanik DSS, potpredsednik te stranke, a iz DSS je izašao 2014, pošto je Vojislav Koštunica to učinio pre njega.

Od 2001. do 2004. godine bio je ambasador u Londonu, a od 2008. do 2012. i ambasador u Vatikanu.

Izvor:www.politika.rs