• 01:13

Zvezda poražena u Turskoj od Šahtjora, Pavkov promašio penal za remi

Jan 31, 2022

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Šahtjora iz Donjecka 2:3 u trećoj pripremnoj utakmici u Antaliji. Golove za crveno-bele postigli su Dragović i Ohi, dok je Pavkov propustio da realizuje jedanesterac.

Foto:STARSPORT photo Belgrade Serbia

Izabranici Dejana Stankovića prikazali su dobru igru i nakon minusa od dva gola iz prvog dela igre uspeli preko defanzivca Dragovića i novalije Ohija da izjednače rezultat na 2:2. Ukrajinci su još jednom poveli u 72. minutu, ali je Milan Pavkov propustio da sa bele tačje donese remi crvveno-belima.

Strelci: Dragović u 58. i Ohi u 68. minutu za Crvenu zvezdu, Mudrik u 13. i Neres u 18. i 72. minutu za Šahtjor.

Dejan Stanković izveo je sledeći tim: Popović, Pićini (od 46. Živković), Dragović, Eraković (od 55. Gajić), Pankov, Rodić ( od 75. Bakajoko), Sanogo (od 86. Ibrahim), Srnić (od 78. Stanković), Ivanić (od 75. Falko), Katai (od 67. Krstičić), Ohi (od 75. Pavkov).

Ukrajinski tim je veoma brzo, već nakon 18 minuta imao dva gola prednosti. Prvi nakon brze kontre, drugi posle prekida i pogođene prečke.

Od tog trenutka crveno-beli su bili mnogo agilniji i propustili nekoliko dobrih prilika pre nego što 58. minutu prednost rivala smanjio Dragović. Katai je centrirao duboko u šesanesterac, na drugoj stativi najviši u skoku bio je Ohi, koji je iz teške pozicije šutirao glavom. Lopta se od stative odbila do austrijskog reprezentativca kome nije bilo teško da loptu sprovede u praznu mrežu – 1:2.

Rezultat je svojim trećim golom na pripremama izjenačio Ohi u 68. minutu. Ovog puta je Dragović, nakon gužve na ivici kaznenog prostora, uputio oštru loptu na peterac, gde je norveški internacionalac klizećim startom sproveo loptu iza leđa golmana Šahtjora.

Međutim, Ukrajinci četiri minuta kasnije ponovo stižu do vođstva nakon brze kontre. U 78. minutu Bakajoko je dobrim prodorom po levom boku ušao u šesnaesterac, gde je oboren. Pavkov je preuzeo odgovornost i šutirao u levu stranu, ali je golman uspeo da zaustavi njegov udarac. Rezultat je ostao 2:3.

To je nakon sratnog remija sa slovenačkim Mariborom (1:1) i pobede nad austrijskim LASK-om iz Linca (2:1), prvi poraz fudbalera Crvene zvezde na pripremama u Turskoj.

Izvor:www.rs.n1info.com