• 13:20

Državni dug će sutra biti povećan za 1,9 milijardi evra

Feb 1, 2022

Državni dug će sutra biti uvećan za 1,9 milijardi evra, što znači da će svaka porodica u Srbiji biti dodatno zadužena za skoro 1.000 evra, rekao je predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde Dušna Nikezić.

Foto: Medija centar

“Do juče ste se hvalili da imate dovoljno para na računu, a sada se u jednom danu zadužujete kod 18 različitih komercijalnih banaka i pet finansijskih institucija za skoro dve milijarde evra”, poručio je Nikezić ministru finansija Siniši Malom.

Nikezić je u današnjem saopštenju naveo da je aktuelna vlast za manje od 10 godina zadužila državu za preko 15 milijardi evra, više nego sve prethodne vlasti zajedno.

“Sada užurbano gurate u Skupštinu nova zaduženja za preplaćene projekte dogovorene mimo tendera, čijom realizacijom će javni dug zemlje preći 50 milijardi evra”, kazao je on.

Dodao je da je očigledno da vlast, odbrojavajuči poslednje dane, uz devizu “posle nas potop”, pokušava da natovari još jedan finansijski teret budućim generacijama.

“Zato budite uvereni da ćemo nakon aprilskih izbora zaštititi narodni interes, raskinuti sve štetne ugovore, od Beograda na vodi do PKB-a, i pozvati na odgovornost vas i sve ostale koji su učestvovali u njihovoj realizaciji”, poručio je Nikezić ministru finansija.

izvor:www.beta.rs