• 06:11

Režim u Beogradu ćuti dok se stvara Velika Albanija

Feb 1, 2022

Predsednik Pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević izjavio je danas da “režim u Beogradu ćuti dok se stvara Velika Albanija”, što se vidi, kako je ocenio, “ratifikacijom sporazuma izmedju Albanije i takozvanog Kosova, kojim se stvara jedinstvena teritorijalno-administrativna celina koja zahvata po 30 kilometara sa obe strane granice”.

Foto: Oslobođenje

“Gledamo već poodmakle korake u ostvarivanju Velike Albanije na terenu i to na teritoriji koja je prema Ustavu i medjunarodnom pravu sastavni deo Srbije”, naveo je Djordjević u pisanoj izjavi.

On je upitao “gde je Aleksandar Vučić, kome su obično puna usta patriotizma?”, ali i gde su Vlada i drugi državni organi Srbije.

“Imamo li mi državu ili svi čekaju mig od Vučića po pitanju suvereniteta i Ustava? Ili ćute, jer svi znaju šta se dešava i da su upravo oni omogućili stvaranje velikoalbanske države”, rekao je Djordjević.

Кako je ukazao, funkcioneri Srpske liste se i “dalje nalaze u takozvanoj vladi Кosova, te direktno učestvuju u tim procesima”.

On je naveo da se “nizom dokumenata koje je potpisala Srpska napredna stranka (SNS) od kada je na vlasti, od Briselskog do Vašingtonskog sporazuma, uništavalo prisustvo Srbije na Кosovu i Metohiji i ujedno omogućavala integracija Albanaca u zajedničku državu”.

“Cela priča oko Otvorenog Balkana je paravan za albanski interes uz saučesništvo izdajničkog režima u Beogradu. U suprotnom, Srbija bi pokrenula pitanje takvih integracija sa susednim državama u kojima žive Srbi”, rekao je Djordjević.

Info:www.beta.rs