• 06:54

Srbija voz dobija novi logo: Možete i vi da date predlog, nagrada je milion dinara

Feb 1, 2022

Muzej danas proslavlja 72 godine postojanja. “Srbija voz” ima novi logo

Foto: Marko Jovanović

 

Društvo za železnički prevoz putnika, “Srbija voz” otvorilo je konkurs pod nazivom “Pusti inspiraciju da te vozi”, za ime i logo novog brzog voza u Srbiji.

Ono što su posebne prednosti jeste što voz poseduje mini bar, WIFI mrežu, ima 316 sedišta, prilagođen je potrebama osoba sa invaliditetom i nudi povoljne cene karata. Ukratko, ovo je najsavremeniji voz u regionu.

– Brzi vozovi koji će saobraćati, pre svega, od Beograda do Novog Sada, pružiće posebne standarde u svakom pogledu. Ova relacija će se prelaziti za 36 minuta – rekao je generalni direktor.

Tu je i najsavremeniji sistem za upravljanje vozom. Direktor je pozvao sve, a posebno mlade, da daju novi izgled brzom vozu, svojim idejama.

– Mogu da učestvuju sva pravna i fizička lica – dodao je.

Kako čujemo od automobiliste Dušana Borkovića, sedišta u brzom vozu su kao u biznis klasi aviona.

– Čast mi je što sam danas ovde, i što na neki način kao promoter učestvujem u ovom projektu. Ja sam veliki patriota. Često me pitaju kada sam zavoleo brzinu, a ja se šalim da sam brzinu zavoleo od rođenja. Kao mali sam bio opčinjen vozovima, Brzina me inspiriše – rekao je Borković koji je najbolji srpski automobilista.

Najduža tradicija u Srbiji
– Železnica, uz vojsku, ima najdužu tradiciju u Srbiji. Prva pruga je bila Beograd-Niš, koštala nas je dva budžeta. Danas prisustvujemo, ne jednom u nizu konkursa, već još jednom istorijskom mestu Železnice. Moramo da je vratimo tamo gde pripada, jer je decenijama unazad zapostavljena – rekao je minitar građevine i saobraćaja Tomislav Momirović na konferenciji.

Na konferenciji će govoriti ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, generalni direktor “Srbija voza”, Jugoslav Jović, predstavnik žirija – reditelj Milorad Milinković, kao i najbolji srpski automobilista, Dušan Borković.

Konkurs je otvoren od 1. do 21. februara 2022. godine, a proglašenje pobednika održaće se 1. marta. Nagradni fond za pobedničko rešenje iznosi 1.000.000 dinara.

Izvor:www.telegraf.rs