• 00:38

Aleksić negirao optužbe za silovanje: Ako je neko to uradio, to je za streljanje

Feb 2, 2022

Foto:Beta

Vlasnik škole glume Miroslav Aleksić počeo je danas u Višem sudu u Beogradu da iznosi detaljnu odbranu, odbacujući kao netačne sve navode optužnice za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole. Osvrćući se na navod optužnice da je on polaznicama škole bio kao otac, Aleksić je rekao da je svih sedam devojaka, kao i Milena Radulović i Iva Ilinčić koje su ga prve prijavile, imalo lošu situaciju u kući i probleme sa svojim očevima, o čemu su mu se i poveravale.

Zbog optužbi protiv njega, koje decidno negira, kaže da bi čovek koji iskoristi svo to poverenje, trebalo da bude streljan.

„Ako je neko uradio sve ono kako je navedeno u optužnici, to je za streljanje”, rekao je pored ostalog Aleksić, preneo je Tanjug.

Posebno je naglasio da on nije nastavnik glume, već režiser i da mnogo voli svoju ženu.

Detaljno je osporavao samu optužnicu, tvrdeći da dokaza za optužbe nema i da iz tog razloga advokati oštećenih glumica traže da se javnost isključi sa suđenja.

Rekao je i da će se dokazati su neke devojke mnogo bolje glumice u životu nego u ulogama u filmu, te da ovaj slučaj treba da se nazove „afera Radulović”, a ne Aleksić.

Nakon pauze od 15 minuta, Aleksić nastavlja svoju odbranu.

Glumice koje su ga prijavile, svedočiće naknadno kada ih sud pozove, a o prisustvu javnosti tokom njihovog svedočenja sud će naknadno odlučiti.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara prošle godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elektronski nadzor.

Izvor:www.politika.rs