• 14:18

Djoković medju nominovanima za nagradu Laureus

Feb 2, 2022

Srpski teniser Novak Djoković, legendarni kvoterbek Tom Brejdi i fudbaler Bajerna iz Minhena Robert Levandovski nalaze se medju nominovanima za nagradu Laureus za sportska dostignuća.

Kako je danas saopšteno, medju kandidatima za prestižnu nagradu su i petostruki olimpijski šampion iz Tokija američki plivač Kejleb Dresel, olimpijski šampion i svetski rekorder u maratonu Kenijac Elijud Kipčoge i šampion Formule 1 Holandjanin Maks Verstapen.

Foto:PROFIMEDIA

Za najbolju sportistkinju nominovane su američka atletičarka Alison Filiks, koja je u Tokiju osvojila 11. olimpijsku medalju, fudbalerka iz Barselone Aleksija Puteljas i prva teniserka sveta Australijanka Ešli Barti.

U konkurenciji su i trostruka olimpijska šampionka iz Tokija jamajčanska atletičarka Elejn Tompson-Hera, osvajačica četiri medalje u Tokiju američka plivačica Kejti Ledecki, kao i australijska plivačica Ema Mekion, koja je osvojila četiri zlata u Tokiju.

Za nagradu za najbolju ekipu nominovani su fudbalska reprezentacija Argentine, evropski fudbalski šampion Italija, šampion Formule 1 u konkurenciji konstruktora Mercedes, ženski tim Barselone, olimpijski tim Kine u skokovima u vodu i šampion NBA lige Milvoki.

Nagradu za povratnika godine mogli bi da osvoje američka gimnastičarka Simon Bajls, britanski biciklista Mark Kevendiš, njegovi sunarodnici skejtborderka Skaj Braun i skakač u vodu Tom Dejli, motociklista iz Španije Mark Markes i holandska biciklistkinja Anemik van Vlujten.

Nominovani za proboj godine su fudbaler Barselone Pedri, ruski teniser Danil Medvedev, britanska teniserka Ema Radukanu, indijski atletičar Niraj Čopra, atletičarka iz Venecuele troskokašica Julimar Rohas i australijska plivačica Arijarne Titmus.

Izvor:wwww.beta.rs