• 09:32

JEFTINO I PRAKTIČNO: Kako da Android telefon zameni automobilski sistem multimedije i navigacije

Feb 3, 2022

Foto:SMARTLIFE / GROUPE RENAULT

Jednostavna instalacija aplikacije i povezivanje Bluetooth vezom omogućavaju vam da imate multimedijalni sistem u automobilu uz pomoć pametnog telefona.

Proizvođači automobila se utrkuju da stvore kompleksne multimedijalne sisteme u svojim vozilima iako korisnici jedan takav uređaj nose svuda sa sobom.

To je shvatio i rumunski proizvođač automobila Dacia koji će sa novom verzijom modela Sandero omogućiti korisnicima da koriste telefone kao kontrolne sisteme!
Ukoliko posedujete Android ili iOS telefon, moći ćete da ga ubacite u komandnu tablu na kojoj bi se inače nalazio veliki ekran sa drugačijim operativnim sistemom.

Sve što je potrebno da uradite jeste da instalirate njihovu aplikaciju, te da se povežete putem Bluetooth veze. Posle toga ćete dobiti pristup multimedijskom sistemu u kom se nalaze opcije kao što su navigacija, radio… Tu su i pozivi, tekstualne poruke, a uz pomoć virtuelnog asistenta (Google Assistant ili Siri) dobićete i mogućnost da upravljate tim opcijama pomoću glasa.

“Naša misija je bila da redefinišemo osnovne stvari automobila. Morali smo da nađemo rešenje koje je jednostavno, pametno i atraktivno za multimedijski sadržaj”, rekao je Nikolas Legros iz Dacia kompanije.

Na volanu Sandero modela će se naći i komande za novi multimedijalni sistem, sve kako bi korisnik mogao da bude koncentrisan isključivo na vožnju, odnosno da ne skida pogled sa puta!

Tu su još i opcije kao što su Bluetooth, ulaz za USB i dva zvučnika, ali i alarm kada zaboravite vaš telefon u vozilu, kao i podsetnik gde se nalazi vaše vozilo kad ga negde parkirate.
Ova aplikacija se zove Dacia Media control i dostupna je za preuzimanje u Google Play Store i App Store prodavnicama.

Jednom kada završite sa vožnjom, vi možete da izvadite vaš uređaj iz ležišta kokpita, a onda i da zatvorite poklopac. Nas raduje da se konačno neki proizvođač automobila setio da integriše pametne telefone u svoja vozila, jer gomilu starih telefona odlično možemo da upotrebimo na jednom ovakvom mestu – dovoljno je da podržava instalaciju ove aplikacije i to je sve što vam treba!

Izvor:www.smartlife.mondo.rs