• 10:33

Vučić se sastao s Đokovićem: Nikada nisam video ovoliko interesovanje medija

Feb 3, 2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa najboljim srpskim i svetskim teniserom Novakom Đokovićem u Beogradu. Poseta Đokovića Predsedništvu je, kako je rekao Vučić, izazvala ogromnu podršku medija, “nikad viđenu do sada”, kako je rekao. Đoković je zahvalio Vučiću, državi Srbiji i svim građanima u zemlji i inostranstvu što su mu pružili podršku povodom događaja pred Australijen open u Melburnu, na kojem nije mogao da učestvuje jer nije vakcinisan.

Foto:Screenshot YouTube/Tanjug News Agency officia

„Primio sam sve državnike sveta, od američkog predsednika do Putina, svih iz Evrope, ali nikada ovako nešto nisam video, ovoliku zainteresovanost, novinari stoje u 3,4 reda, nikada se to nije desilo, a 10 godina sam na različitim funcijama na vlasti. To govori kolika ste zvezda i šta predstavljate našem narodu“, kazao je Vučić na prijemu.

Predsednik Srbije  je zahvalio Đokoviću što pokazuje poštovanje prema svojoj Srbiji i što je proslavio Srbiju u svetu.

„Postoji jedna stvar koja je neporeciva i za divljenje. Novak i ja smo se čuli prvog ili drugog jutra u Australiji, usput sam to rekao, pa sam ućutao – ajde Novače, vraćaj se nazad, šta ćeš tamo, a onda sam video koliko je čovek uporan, koliko je želeo da se na sportskom polju bori, da se izbori ne samo za sebe, već i za svoju zellju, i da pokaže koliko je bolji“, kazao je Vučić.

Đoković je izrazio zahvalnost sa svoje strane.

“Zahvaljujem se na gostoprimstvu, želeo sam da se vidim s Vama, osetio sam potrebu da Vam zahvalim na podršci koju ste mi pružili za vreme nemilih događaja u Australiji. Iako sam bio sam u pritvoru, imao sam veliku podršku porodice, familije, čitavog naroda srpskog, dobronamernih ljudi iz regiona, sveta…Svi su se javljali i pokušavali da mi na neki način olakšaju boravak u Australiji koji je u najmanju ruku bio neočekivan”, kazao je Đoković.

Izvor:wwwrs.n1info.com