• 16:33

Šapić: Živim za dan da razbucam one splavove na Savskom nasipu

Feb 5, 2022

Potpredsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić izjavio je da će ukoliko postane gradonačelnik Beograda prvo skloniti splavove sa Savskog nasipa i izmestiti stari Savski most. Rekao je da je u SNS u toku proces predlaganja kandidata za odbornike, te da će na listi za beogradske izbore biti i nestranačkih kandidata.

Foto:N1

„Na Glavnom odboru stranke 11. februara trebalo bi obe liste da budu usvojene, najveći broj kandidata za odbornike predlažu opštinski odbori, čekaju se još uvek ti predlozi, videćemo ko će na listi još biti od nestranačkih ličnosti. Po statutu stranke Glavni odbor mora da potvrdi obe liste“, rekao je Šapić za Juronjuz.

On je govorio o planovima ukoliko bude gradonačelnik Beograda, ističući da je u prethodnom mandatu u Beogradu urađeno mnogo dobrih stvari, ali da je bilo nedostatka kvalitetne komunikacije sa građanima, saopšteno je iz Opštine Novi Beograd, čiji je Šapić predsednik.

Naglasio je da bi u mandatu prihvatio brojne ideje, ali ne one koje sada iznose pojedini kandidati za gradonačelnika.

“Ne bih izmestio spomenik Stefanu Nemanji sa Savskog trga, ne bih ostavio stari, raspali Savski železnički most, jer ako ostane tu, onda nećemo moći da kopamo tunel koji će smanjiti opterećenje saobraćaja, jer ne bismo sa Novog Beograda mogli da idemo do Višnjičke banje, Karaburme za 10 minuta. Ali ne mora da znači da neće biti dobrih ideja i ukoliko ih bude bilo, vrlo rado ću ih prihvatiti”, rekao je Šapić.

Dodao je da nova gradska vlast mora da napravi ozbiljne korake u izgradnji metroa, da će se on baviti ekologijom, a da će jedna od prvih stvari koje će, ukoliko bude bio u prilici, kao gradonačelnik uraditi jeste rešavanje problema Savskog nasipa.

“Živim za dan da dođem u situaciju da razbucam one splavove na Savskom nasipu od kojih se ne vidi reka. Odrastao sam tamo, po ceo dan sam bio na savskom šetalištu kao dete. To je bruka i sramota”, rekao je Šapić.

Izvor:www-rs.n1info.com