• 15:02

SVAKI OSMAK MORA DA VIDI OVO: BESPLATNA priprema za polaganje MALE MATURE

Feb 5, 2022

Zimski raspust je prošao i, ako ste u osmom razredu, sada je krajnje vreme da započnete pripremu za malu maturu. Bodovi ostvareni na završnom testu i ove godine se sabiraju sa bodovima na osnovu uspeha u školi, pa se svaki osmak trudi da u ovom periodu da svoj maksimum kako bi ispit dočekao potpuno spreman.

FOTO: TIM EDUKACIJA

Dobre vesti su da učenici mogu brzo i efikasno da se pripreme za malu maturu i na internetu – preko platforme za pripremu i simulaciju završnog ispita: „Mala matura”! I, što je najvažnije, priprema je potpuno besplatna.

Besplatna pripremna nastava i testovi iz srpskog, matematike i kombinovanog testa na jednom mestu

„Mala matura” je besplatna platforma koju su kreirale Savremena gimnazija i Srednjaškola za informacione tehnologije – ITHS, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, kako bi ponudile kvalitetnu pripremu i simulaciju za uspešno polaganje celokupnog završnog testa.
Pomoću ove platforme učenici na lak i efikasan način mogu spremiti gradivo iz srpskog jezika, prevazići složene matematičke probleme, a mogu se pripremiti i za kombinovani test. Sve oblasti su prilagođene interesovanjima osmaka, tako da ih oni vrlo brzo mogu usvojiti.

Zahvaljujući ovoj platformi, nije potrebno izdvajati dodatni novac i angažovati privatne profesore, niti provoditi više vremena u edukativnim centrima ili ostajati duže u školi – sve možete naučiti kod kuće za računarom ili preko aplikacije na mobilnom telefonu.

„Mala matura” – sveznajući virtuelni profesor

Kako kažu profesori iz Savremene gimnazije i ITHS-a koji su kreirali koncept sajta, „Mala matura” nije samo softver sa lekcijama, ona je pravi virtuelni profesor. I to ne bilo kakav profesor. „Mala matura” zna odgovore na sva pitanja u vezi sa gradivom za završni ispit i, što je još važnije, to znanje prenosi na interesantan, savremen i interaktivan način.

Kako bi učenje budućim srednjoškolcima bilo interesantnije, a i kako bi mogli da dobiju povratnu informaciju prilikom izrade probnih testova, na platformi se mogu pronaći multimedijalne i video lekcije koje sadrže propratna objašnjenja, a moguća je i komunikacija sa profesorima za svaki predmet. Sopstveno znanje učenici mogu utvrđivati i testirati kroz brojne mini-testove, koji se mogu raditi neograničen broj puta. Na ovaj način svako ko ih pređe može imati tačan uvid u to koliko zna, u kojim oblastima brže napreduje, a na čemu treba dodatno da poradi.

Generalna proba završnog testa – proverite koliko ste spremni

Pokazalo se da učenicima mnogo znači mogućnost simulacije ispita, koja se zasniva na realnim zadacima iz aktuelne zbirke zadataka Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Na platformi „Mala matura” potpuno besplatno možete proveriti svoje znanje polaganjem ispita koji sadrži pitanja formulisana baš kao i na završnom ispitu, uz jednako vreme dato za izradu testa.

A tu su i sadržaji za roditelje osmaka, koji mogu posetiti naš „Kutak za roditelje”, u okviru kojeg će dobiti odgovore na brojna pitanja, razrešiti nedoumice koje ih muče u ovom periodu i pronaći savete koji će im pomoći da zaštite svoje dete, ali i sebe, od stresa uoči polaganja završnog ispita.

Preuzmite aplikaciju i učite bilo gde

U svakom trenutku, nezavisno od toga gde se nalazite, platformi možete pristupiti veoma jednostavno i preko Android aplikacije. To znači da je sada moguće provoditi vreme na telefonu i istovremeno učiti.
Da li ste već počeli sa pripremom za polaganje završnog ispita?

Ako niste, počnite već danas. Sajtu mala-matura.com možete pristupiti gde god da se nalazite, potrebno je da imate samo stabilan internet i računar ili telefon. Nije potrebna nikakva dodatna priprema, samo upornost i želja da zablistate na završnom ispitu. Nadamo se da će čitanje ovog teksta u vama podstaći želju da napravite prvi korak za svoje obrazovanje i upišete željenu srednju školu. Srećno na ispitu!

Izvor:www.kurir.rs