• 06:53

CarGo prijavio kontra proteste od srede

Feb 7, 2022

Udruženje gradjana CarGo saopštilo je danas da je prijavilo policiji i zakazalo proteste u Beogradu, pod nazivom “Stop taksi i gradskom kartelu”, koji će biti organizovani od srede kao odgovor na nedavno najavljene proteste taksista na kojima je jedan od zahteva gašenje ove multimedijalne platforme.

U saopštenju udruženja navodi se da protesti ne dolaze kao želja CarGo, “već kao potreba da se stane na put bezakonju i da nenasilan odgovor onima koji misle da su veći od zakona”.

“Naša jedina želja je da radimo, hranimo porodice i pomažemo gradjanima. Medjutim, pritisci da se nastavi lov na CarGo, oduzimanje automobila, izmišljene kazne i slična nelegalna dela neće nas dočekati nespremne”, stoji u saopštenju.

Ukazano je i da pritisci na CarGo nikada nisu prestali.

“Metode njihove borbe su se promenile. Umesto otimanja ljudi, otimali su nam novac. Umesto nezakonitog oduzimanja automobila, nezakonito su nam skidali novac sa računa”, naveli su iz CarGo.

Dodaju i da udruženje “već duže vremena nije informisalo javnost o svim nedelima, ali da sada borba taksi kartela i njihovih šefova iz senke protiv najvećeg domaćeg servisa ulazi u novu fazu”.

“Zbog velikih pritisaka, morali smo da prijavimo nenasilne proteste upozorenja. Medjutim, mi ne želimo da protestujemo. Mi želimo da pomažemo, a ne odmažemo gradjanima. Mi želimo da radimo, ali ne možemo više ni da ćutimo”, piše u saopštenju.

Iz CarGo udruženja su naveli da “taksi kartel i njihove političke vodje padaju na ispitu zakona” i precizirali da “CarGo ima 12 sudskih presuda kojima je vraćeno svih 12 otetih automobila”.

Izvor:www.beta.rs