• 05:12

Vučić obećao prosečnu platu od 1.000 evra

Feb 13, 2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi do kraja rada naredne vlade prosečna plata mogla da bude 1.000 evra.

Foto:N1

Komentarišući ekonomsku situaciju u zemlji, Vučić je, gostujući na TV Pink, rekao da je Srbija u poslednje dve godine, od početka epidemije koronavirusa, najbrže ekonomski napredovala u celoj Evropi.

“Po prvi put nam se vraćaju lekari i medicinske sestre iz Nemačke. Oni hoće da se vrate u svoju zemlju. Imamo problem sa zanatlijama i moramo da pronađemo način da ih vratimo u Srbiju. Do kraja mandata naredne vlade, prosečna plata biće 1.000 evra, a penzija 500 evra. To je ostvarljivo, ukoliko ne bude spoljašnjih problema i ako na svetskom nivou bude velikih potresa”, rekao je on.

Predsednik Srbije je rekao da državi fali vodoinstalatera, vozača, mehaničara…

“Iz ‘Kontinentala’ će izlaziti 200 kamiona dnevno. Neko mora da vozi to. Video sam da su rekli i da mora da se ulaže u kulturu. Pa radimo to, otvaramo zatvorene muzeje, ulažemo u kulturu. Nezaposlenost je na minimumu, prosečna plata je gotovo za 50 odsto veća. Danas je plata preko 610 evra u Srbiji. To su ogromne razlike. Da li je to dovoljno? Naravno da ne, ali Srbija ide u dobrom smeru”, kazao je.

Izvor:www.rs.n1info.com