• 03:57

Advokat Prelević: Vučić svoj pad više ne može da zaustavi

Feb 17, 2022
Advokat Božo Prelević, član Saveta Skupštine slobodne Srbije (SSS), izjavio je da “ne misli da će vlast pasti u aprilu, ali veruje da je ovo početak njenog pada”, koji, kako je ocenio, ne može da se zaustavi.

“Ovo normalan čovek više ne može da podnese. Kad Vučić padne, a brzo će teško baš u aprilu, osim ako gradjanima ne proradi imunitet protiv diktatora verujem da će odahnuti i Srbija i region. Jedino kome će to teško pasti su ovi koji su kršili sve zakone, i svetovne i duhovne, toliko da ne mogu sve ukradeno da ponesu”, rekao je Prelević u intervjuu za novi broj nedeljnika NIN.

On je rekao da predsednik države i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić “svoj pad više ne može da zaustavi, u suprotnom ne bi podmićivao glasače sa po 100 evra i 20.000 dinara, ne bi zaduživao naše unuke za šaku glasova”.

Prema rečima Prelevića, teško je ne pomisliti da je nekima u opoziciji više stalo da “sapliću one do sebe, nego da se zajednički pobedi jak i po Srbiju poguban SNS”.

“Kao da je cilj da se bude najjači na opozicionoj sceni, makar i po cenu da se na njoj ostane sam. Nadam se da to niko ne želi, ali gradjani spolja stiču takav utisak, jer ne mogu da shvate zašto opozicione grupe koje moraju imati samo jednog protivnika, nemaju jedinstvenu strategiju borbe”, ocenio je Prelević.

On je naveo i da izlazak SSS iz Ujedinjene Srbije “ne znači da menjamo stranu fronta”.

“I dalje smo rame uz rame sa Djilasom, Vukom Jeremićem, s kojim nije bilo nikakvih nesporazuma, Zoranom Lutovcem. S druge strane u vlasti imate koaliciju u kojoj se medjusobno optužuju za proizvodnju i promet narkotika, zlostavljanje žena, ubistva i korupciju, a u njoj niko živi ne sme da pisne”, napomenuo je Prelević.

Izvor:www.beta.rs