• 22:57

Počeo Ol star vikend, zvezde u usponu odigrale mečeve u formatu koji nikada niste videli!

Feb 19, 2022

U finalu, najbolju partiju je prikazao Kaningem koji se na kraju i krunisao MVP nagradom

Foto: Tanjug/AP

NBA Ol star vikend je počeo, i to sa onima koji predstavljaju budućnost svetske košarke – zvezde u usponu. Viđen je novi format egzibicije i nakon dve utakmice polufinala i meča finala, a od četiri prisutne ekipe pobedila je ona pod vođstvom slavnog Rika Berija nakon čega je MVP nagrada uručena igraču Detroita Kejdu Kaningemu.

Dva susreta su se igrala do 50 ubačenih poena, timovi su bili predvođeni već pomenutim Berijem, Gerijem Pejtonom, Ajzeom Tomasom i Džejmsom Vortijem.

Igrale su prvo Tomasova i Vortijeva ekipa i sve je bilo više u znaku neobaveznog šutiranja i brzih završnica, sve za publiku u Klivlendu, tako da nismo videli mnogo ozbiljne košarke na koju i nismo navikli u poslednjoj deceniji što se tiče Ol Stara.

Nije bilo previše dokazivanja, ali mladi igrači su pokazali deo svog talenta, te je u finale sa rezultatom 50:49 dalje otišla Tomasov kolektiv na čelu sa Entonijem Edvardsom, Dezmondom Bejnom i Tajrisom Halibartonom.

Drugo polufinale je prošlo u ozbiljnijem svetlu, tim Pejtona je imao priliku u dva navrata da ode dalje, ali na kraju je Berijeva ekipa je otišla dalje poenima Džešona Tejta.

U finalu, najbolju partiju je prikazao Kaningem koji se na kraju i krunisao MVP nagradom.

Tek nas očekuje glavni deo egzibicije za vikend.

Izvor:www.telegraf.rs