• 05:39

UŽIVAJTE JOŠ MALO U LEPOM VREMENU, STIŽE NAOBLAČENJE: Čeka nas nagla promena vremena, padaće i sneg

Feb 25, 2022

Minimalna temperatura od -4°C do 2°C, a maksimalna dnevna od 12°C do 16°C u Valjevu.

Foto:MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ

U Srbiji u petak ujutru slab mraz, a tokom dana duži sunčani periodi uz malo prolaznih oblaka u toku prepodneva koji se premeštaju sa zapada na istok. Kasnije popodne dolazi do novog naoblačenja na severu i zapadu Srbije. Ovo naoblačenje nam donosi kišu u noći ka suboti, najpre na sever i zapad Srbije. Vetar slab južni i jugoistočni, a popodne na severu Srbije u skretanju na severni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od -4°C do 2°C, a maksimalna dnevna od 12°C do 16°C u Valjevu. Uveče počinje kiša na zapadu. Temperatura u 22h od 3°C do 6°C.

Beograd: U petak sunčani periodi i još malo toplije nego u četvrtak. Kasnije popodne naoblačenje. Vetar slab južni i jugoistočni, a popodne severni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 2°C, a maksimalna do 15°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h 6°C.

Niš: U petak pretežno sunčano sa malo oblaka i još toplije nego u četvrtak. Vetar slab južni i istočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 0°C, a maksimalna dnevna do 14°C.

Užički region: U petak ujutru slab mraz, a tokom dana sunčani perodi i još malo toplije nego u četvrtak. Popodne dolazi do naoblačenje, a uveče se očekuje kiša. Vetar slab južni i istočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od -4°C do -1°C, a maksimalna dnevna od 14°C do 15°C. Na Zlatiboru i Tari sunčani periodi i do 9°C na 1000 mnv.

VOJVODINA: U petak ujutru slab mraz, a tokom dana sunčani periodi uz malo prolaznih oblaka u toku prepodneva koji se premeštaju sa zapada na istok. Popodne dolazi do novog naoblačenja sa severozapada. Ovo naoblačenje donosi kišu u noći ka suboti. Vetar slab južni i jugoistočni, a popodne umeren severni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od -3°C do 0°C, a maksimalna dnevna od 12°C do 14°C. Uveče suvo.Temperatura u 22h od 4°C do 6°C.

Novi Sad: U petak sunčani periodi uz malo oblaka pre podne, a popodne dolazi do novog naoblačenja sa severozapada. Vetar ujutru slab južni i jugoistočni, a popodne umeren severni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -1°C, a maksimalna do 14°C. Kasnije uveče je moguća kiša. Temperatura u 22h 5°C.

Subotica: U petak sunčani intervali uz malo oblaka pre podne, a popodne dolazi do novog naoblačenja sa severozapada. Vetar ujutru slab južni, a zatim umeren severni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -2°C, a maksimalna do 12°C. Kasnije uveče je moguća kiša. Temperatura u 22h 4°C.

Vreme narednih dana: U subotu hladnije i oblačno sa kišom u većini predela, a na planinama iznad 800 mnv sa snegom. Na zapadu Srbije je moguća susnežica u nižim predelima. Samo bi na severu Vojvodine preovlađivalo suvo vreme ili sa zanemarljivo malo padavina. Vetar slab do u meren severni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 0°C do 4°C, a maksimalna dnevna od 4°C u Užicu do 10°C u Negotinu.

U nedelju, ponedeljak i utorak oblačno i hladno sa kišom i susnežicom, a na planinama iznad 800 mnv sa snegom. U nižim predelima zapadne Srbije je moguća susnežica i sneg. Više padavina biće u zapadnoj Srbiji, a vrlo malo ili nimalo po Vojvodini. U sredu suvo.

Izvor:www.mondo.rs