• 15:55

Pešić: Pobeda u Beogradu bitna zbog samopouzdanja mladih igrača

Feb 27, 2022

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je pred utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Slovačke da je njegovom timu mnogo značila pobeda protiv istog rivala u Beogradu.

Foto: kss

Srbija će ponovo odmeriti snage sa Slovačkom u ponedeljak, od 18 časova u Levicama.

„Pobeda u petak nam je mnogo značila pre svega zbog samopouzdanja mladih igrača. Utakmica koja nas očekuje će biti veoma zahtevna. Slovačkoj reprezentaciji je ova utakmica poslednja šansa za plasman među tri ekipe u našoj grupi i borbu za prolazak u narednu rundu. Mi smo održali jedan trening, kada dođemo u Levice imaćemo još jedan trening. Analizirali smo našu igru, analizirali šta moramo da popravimo i to izgleda dosta dobro. Idemo pripremljeni i motivisani da probamo da ostvarimo pobedu u utakmici koja nas očekuje“, rekao je Pešić.

Reprezentativac Srbije Aleksa Avramović rekao je da očekuje tešku utakmicu.

„Uvek je izazov pobediti istog rivala u kratkom periodu, a pogotovo što je Slovačka u situaciji da više nema prava na poraz i da im je ova utakmica biti ili ne biti. U Beogradu smo izgledali solidno i nadam se da ćemo u ponedeljak u na terenu izgledati još bolje. Naš cilj se zna, to je da u narednu rundu prenesemo što više pobeda, ali u ovom trneutku gledamo samo sutrašnji meč i želimo da sa dve pobede završimo ovaj kvalifikacioni prozor“, naglasio je Avramović.

Srbija je u prvom utakmici slavila 75:63. Duel u Levicama igra se u ponedeljak i počinje u 18 sati, a direktan prenos možete pratiti na Sport klubu 1.

Izvor:www.rs.n1info.com