• 08:49

Eraković tužan zbog dva nesrećna gola: “Želimo direkno u Ligu šampiona naredne sezone!”

Aug 24, 2022

Fudbaler Crvene zvezde Strahinja Eraković rekao je danas da tim žali žto se nije plasiraju u Ligu šampiona, ali da moraju da se okrenu obavezama u domaćem prvenstvu.

“Sigurno da ostaje žal što nismo uspeli da se plasiramo u Ligu šampiona. Dobro smo otvorili meč, poveli sa 2:0, a zatim smo primili dva nesrećna gola i nažalost ispali. Fudbal će se igrati i dalje, plasirali smo se u Ligu Evropa. Moramo da se okrenemo obavezama u našem prvenstvu, već u subotu je na našem stadionu utakmica protiv Javora i očekujemo Ligu Evropa”, rekao je Eraković, preneo je klupski sajt.

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli u utorak uveče da se plasiraju u grupnu fazu Lige šampiona, pošto su u revanšu plej-ofa na stadionu “Rajko Mitić” odigrali nerešeno 2:2 sa Makabijem iz Haife. Zvezda je prvi meč u Izraelu izgublia rezultatom 2:3.

Uprkos eliminaciji iz Lige šampiona, “crveno-beli” će takmičenje nastaviti u grupnoj fazi Lige Evropa.

Odbrambeni igrač je dodao da je svim fudbalerima krivo zbog ispadanja od Makabija, ali da je bitno osvojiti novu titulu u Super ligi Srbije.

“Svima je krivo što nismo uspeli da se plasiramo u Ligu šampiona, ali ništa nije izgubljeno, potrudićemo se da ove godine budemo prvi na tabeli i da sledeće godine idemo direktno u Ligu šampiona. Svima je žao što se sve ovako završilo, nema pojedinačnog krivca, krivica je zajednička, mi smo tim i idemo dalje”, zaključio je Eraković.

Žreb grupne faze Lige Evropa biće u petak od 13.00 sati.