• 00:02

Koje će informacije davati putnicima nova aplikacija za praćenje javnog prevoza

Jun 21, 2023

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je da će se početkom jula pojaviti nova aplikacija za praćenje autobusa i da će se komunalna milicija sve više videti u javnom prevozu, prenosi RTS.

Aleksandar Šapić rekao je za RTS da su prvi efekti novog sistema naplate javnog prevoza da je prevoz duplo jeftiniji, a građani sve više kupuju karte, iako se nije išlo na represivne mere.

„Imali smo par dana kontrole, sada ćemo da ih povećavamo i sve će se više videti komunalna milicija u javnom prevozu, ali do sada smo puštali jer smo želeli da se ljudi malo naviknu“, istakao je Šapić za RTS

Kako RTS prenosi, Šapić je zamolio mlađe Beograđane, srednjoškolce, studente, koji su dosta koristili aplikaciju, da imaju još malo strpljenja.

„Već početkom jula će ona da se pojavi. Mi nismo mogli da zadržimo stari sistem, jer nam nisu dali kodove“, objasnio je Šapić.

„Očekujem da početkom jula bude i GPS, da bude i aplikacija na kojoj ćete moći i da plaćate i da pratite gde se nalazi autobus, koliko je udaljenost od stanice, a spremamo još neke nove stvari u toku leta“, rekao je on.

Gradonačelnik Šapić podesetio je da će biti više od 300 stajališta na kojima će moći da se kupe papirne karte, koje su sada dostupne samo u poslovnicama.

„To sve očekujemo tokom jula, neke još dodatne stvari spremamo“, istakao je on.